Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Premjera padomnieku algu palielināšanai nākamā gada budžetā ieplānoti 27 000 latu

Premjera biroja darbinieku atlīdzības palielināšanai nākamā gada budžetā ieplānoti 27 123 lati, ieskaitot arī sociālās iemaksas apstiprināja Ministru kabineta preses sekretārs Aivis Freidenfelds.
Finansējums atlīdzības palielināšanai paredzēts Valsts kancelejas 2011.gada budžetā.

Premjera Valda Dombrovska pārstāve Līga Krapāne uz jautājumu par to, cik lielā apmērā un kad plānots palielināt algas, atbildēja, ka algas nav mainījušās un nav arī iniciatīvas to darīt.

"Budžets ir iesniegts Saeimā un jebkurš lēmums ir parlamentāriešu ziņā, tostarp lēmums par premjera biroja darbinieku algām," uzsvēra Krapāne.

Premjera birojā pašlaik štatā strādā četri cilvēki: biroja vadītāja Olita Augustovska ("Jaunais laiks") un trīs padomnieki - preses sekretāre Līga Krapāne, padomniece ārlietu jautājumos Solveiga Silkalna un padomniece juridiskajos jautājumos Sandra Bukane.

Taču vēl tiek meklēts padomnieks tautsaimniecības jautājumos, jo šo amatu pameta Gints Freimanis, kurš kļuvis par Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras pārstāvniecības Francijā vadītāju. Viņš gan tagad ir premjera ārštata padomnieks.

Patlaban visi padomnieki un arī biroja vadītāja saņem 1145 latu pirms nodokļu samaksas. Nekādu piemaksu vai papildu bonusu Dombrovska biroja darbiniekiem nav bijis.

Salīdzinājumam iepriekš, premjeram Valdim Dombrovskim stājoties amatā 2009.gada martā, Augustovska saņēma 1950 latu, bet padomnieki - 1750 latu pirms nodokļu samaksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas