Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Premjere apmierināta ar valdības darbu; prioritāte - drošība

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība) ir apmierināta ar valdības darbu pirmajās 100 dienās un uzteic to kā labu komandu, taču Ukrainas notikumu dēļ valdības darba kārtība izskatās pavisam citādi kā tās darbības sākumā.

Straujuma ceturtdien speciāli sasauktā preses konferencē, kurā piedalījās pa vienam valdības pārstāvim no katras koalīcijas partijas, pauda, ka valdības darbā galveno vērību nākas veltīt valsts iekšējai un ārējai drošībai.

"Svarīgs faktors ir mūsu visu drošība. Šodien Latvijā ierodas NATO karavīri. Mēs zinām, ka mums šeit patrulē vairāku Eiropas valstu gaisa spēki. Kā valdības vadītāja jūtos gandarīta par rietumvalstu solidaritāti," teica valdības vadītāja un uzsvēra, ka vairāku valstu premjeri viņai apliecinājuši, ka Latvija kā NATO dalībvalsts var rēķināties ar kolektīvās drošības pasākumiem.

Tāpat Krievijas agresijas sakarā aktuāli ir arī enerģētikas jautājumi. Jau piektdien Straujuma kopā ar Igaunjas premjeru apmeklēs Inčukalna gāzes krātuvi, un nedēļas nogalē vizītē ASV apspriežamo jautājumu lokā, protams, būs arī alternatīvi enerģētikas jautājumi.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (Reformu partija) uzsvēra, ka valdība īstenojusi apņemšanos nodrošināt nepieciešamos resursus Zolitūdes Maxima traģēdijas izmeklēšanai, tostarp nule kā īstenotajam izmeklēšanas eksperimentam ar veikala palikušo būvkonstrukciju slogošanu. Kozlovskis cer uz operativitāti traģēdijas izmeklēšanā un "jau šīs valdības laikā " cer dzirdēt personu vārdus, kuriem krimināllietā piemērot aizdomās turamā statusu. Iekšlietu ministrs uzsvēra arī valdības un Saeimas veikumu tā saucamo legālo narkotiku bodīšu aizvēršanā, kas apgrūtinājis šo vielu apriti, kā arī iekšlietu dienestu atbildīgo darbu ar dažādām potenciālām provokācijām un riskiem apvītajā 16.martā un gatavošanos citiem publiskiem pasākumiem, kā 9.maija svinībām Pārdaugavā.

Savukārt kultūras ministre Dace Melbārde (Nacionālā apvienība) pauda, ka ģeopolitiskā situācija koriģē arī Kultūras ministrijas prioritātes, ko apliecina darbi Latvijas nacionālās informācijas telpas jomā un lēmums par Latvijas Radio 4 apraides paplašināšanu pierobežā, kur uztverami Krievijas mediji, kā arī Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšlikumi mediju satura pilnveidei krievu valodā. Melbārde uzsvēra, ka tēma par vienota kanāla izveidi Baltijā būs viena no iespējām nākamgad Latvijai kā Eiropas Savienības prezidējošai valstij rosināt starpvalstu diskusijās.

Labklājības jomā šogad būtiskākais ir gatavošanās pensiju indeksācijai no 1.oktobra, kam politiskie lēmumi ir pieņemti un pašlaik atbildīgās iestādes gatavojas tehniski, pastāstīja labklājības ministrs Uldis Augulis (Zaļo un zemnieku savienība). Labklājības ministrijai arī nācies risināt elektroenerģijas kompensācijas trūcīgajām un maznodrošinātajām personām, savukārt līdz ar tuvojošos vasaru uzņēmēji tiek aicināti piedāvāt darba vietas skolēniem vecumā no 15 līdz 18 gadiem. Šogad pēc piecu gadu pārtraukuma atsākta valsts programma skolēnu vasaras nodarbnātības jomā, uzsvēra Augulis.

Straujumas vadītā valdība darbu sāka 21.janvārī. To bija jāveido, jo pērn novembra nogalē, uzņemoties politisko atbildību par Zolitūdes traģēdiju, par demisiju paziņoja toreizējais premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība), kurš pašlaik ir Saeimas deputāts un kandidēs uz Eiropas Parlamenta vēlēšanām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas