Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Premjers: Jāpaplašina Latvijas un Lielbritānijas ekonomiskā sadarbība

Otrdien Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība), tiekoties ar Lielbritānijas un Ziemeļīrijas apvienotās karalistes tirdzniecības un investīciju ministru lordu Stīvenu Grīnu, uzsvēra nepieciešamību paplašināt Latvijas un Lielbritānijas ekonomisko sadarbību, aicinot Lielbritānijas uzņēmējus apsvērt iespēju Latvijā attīstīt ražošanas projektus un intensificēt divpusējo tirdzniecību, portālu Diena.lv informēja premjera pārstāvis Mārtiņš Panke.

"Lielbritānija ir nozīmīgs Latvijas sadarbības partneris, taču mūsu ekonomiskajās attiecībās saskatu neapgūtu potenciālu, kura īstenošana sniegtu pozitīvu pienesumu abām valstīm. To veicinās arī mūsu kopīgā apņemšanās strādāt pie pastāvošo administratīvo un tirdzniecības barjeru nojaukšanas Eiropas Savienības iekšējā tirgū, kas sniegs pozitīvu impulsu izaugsmei visā Eiropā," sacīja V.Dombrovskis.

Lielbritānijas tirdzniecības un investīciju ministrs atzinīgi novērtēja Latvijas paveikto krīzes seku pārvarēšanā, kā arī piekrita premjera viedoklim, ka Eiropā nepieciešams stingrāk ievērot fiskālo disciplīnu, vienlaicīgi īstenojot arī izaugsmi veicinošus pasākumus. S.Grīns norādīja, ka tā ir arī Lielbritānijas stratēģija, kura par mērķi uzstādījusi sabalansēta budžeta sasniegšanu 2016.-2017. gadā.

Tāpat premjers uzsvēra arī Latvijas prioritātes nākamajā ES daudzgadu finanšu perspektīvā – saglabāt pietiekamu finansējumu kohēzijas politikā, kas Latvijai un pārējām Baltijas valstīm sniegs iespēju ātrākā tempā samazināt reģionālās atšķirības ar attīstītākajiem ES reģioniem, kā arī nodrošināt taisnīgus nosacījumus lauksaimniecības tiešmaksājumu sadalē.

V.Dombrovskis ar S.Grīnu apsprieda arī jaunākās aktualitātes eirozonā, tostarp arī iepriekšējā nedēļā panākto vienošanos par aizdevuma piešķiršanu Spānijai banku sistēmas stabilitātes nodrošināšanai. Amatpersonas bija vienisprātis, ka šis lēmums palīdzēs stiprināt stabilitāti eirozonā, taču Spānijai nepieciešams domāt arī par konkurētspējas atgūšanu.

Amatpersonas apmainījās ar viedokļiem arī par nākamo Ziemeļu nākotnes foruma samitu, kas 2013. gada pirmajos mēnešos notiks Rīgā. Pārrunājot samitā apspriežamās tēmas, S.Grīns norādīja, ka Lielbritānijas valdība uzskata, ka būtu svarīgi diskutēt par iespējām reģionā veicināt ilgtspējīgu un videi draudzīgu uzņēmējdarbību, it īpaši mazo un vidējo uzņēmumu sektorā.

Šogad šī ir jau otrā Lielbritānijas Ministru kabineta pārstāvju vizīte Latvijā. Šī gada martā premjers tikās ar Lielbritānijas Eiropas un NATO lietu ministru Deividu Lidingtonu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas