Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Premjers nepiekrīt, ka tagad būtu jāaicina atkāpties arī Šleseru

Premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) nepiekrīt politoloģes, sabiedrības par atklātību "Delna" padomes priekšsēdētājas Lolitas Čigānes paustajam viedoklim, ka, pieņemot īpašu uzdevumu ministres elektroniskās pārvaldes lietās Inas Gudeles demisijas rakstu, viņam jābūt konsekventam un jāaicina atkāpties no amata arī citus ministrus, par kuriem izteiktas šaubas, piemēram, satiksmes ministru Aināru Šleseru (LPP/LC), par ko izteiktas vislielākās šaubas.

Par šādu Ministru prezidenta viedokli _Dienu _ar mobilā tālruņa īsziņas starpniecību informēja viņa preses sekretārs Edgars Vaikulis, plašākus komentārus solot sniegt pirmdien.L.Čigāne aģentūrai LETA paudusi viedokli, ka A.Šlesera apsaimniekotajā Satiksmes ministrijā Valsts kontrole konstatējusi nesamērīgi lielus nelietderīgus valsts budžeta tēriņus, kas ir daudz lielāki nekā I.Gudeles līdz šim vadītajā sekretariātā."I.Godmanis ir nonācis ļoti sarežģītā situācijā, jo viņš tagad nebūtu premjera amatā, ja nebūtu A.Šlesera un viņa partijas, kurai pievienojās bankrotējušais "Latvijas ceļš". I.Godmanim būtu jāvēršas pret savu politisko patronu," sacīja L.Čigāne.Politoloģe arī norādīja uz I.Godmaņa valdības tapšanas procesu, kura laikā bija apņemšanās vairot sabiedrības uzticību. "Ja premjers no šīs apņemšanās vēl nav atkāpies, tad viņam būtu ļoti jāpārdomā turpmākā rīcība. I.Godmanim nevajadzētu samierināties tikai ar katra ministra sirdsapziņu, bet gan uzlikt par pienākumu ministriem atrast mehānismu, kā novērst nelietderīgus naudas izsaimniekošanas gadījumus," sacīja L.Čigāne.Viņa minēja, ka tajās ministrijās, kuras apgūst Eiropas Savienības līdzekļus, ievērojami līdzekļi ir atvēlēti tādām aktivitātēm kā semināri, apmācības, ekspertu konsultācijas, kuru lietderību nemaz nav iespējams tik vienkārši pierādīt un naudu var tērēt diezgan elastīgi. Gadījums ar e—lietu sekretariātu ir tikai viens no tādiem, par ko uzzina sabiedrība, atzina politikas eksperte.

I.Gudele piektdien paziņoja par atkāpšanos no amata pēc tam, kad klajā nāca informācija par valsts līdzekļu tērēšanu ministres dzimšanas dienas pasākumam. Turklāt atklājās, ka I.Gudele maldinājusi sabiedrību, sakot, ka par to neko nav zinājusi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas