Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Prokuratūra vērtē Vilnīša iesniegumu; premjers rezolūciju neatsauks, gaida rīcību

Ģenerālprokuratūras Personu un valsts tiesību aizsardzības departaments ir sācis vērtēt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Normunda Vilnīša iesniegumu, kurā viņš lūdz prokuratūru izvērtēt premjera Valda Dombrovska (JL) rīcības likumību, ar rezolūciju uzdodot viņam apturēt birojā sākto reorganizāciju.

N. Vilnītis iesniegumu prokuratūrai nosūtīja aizvadītajā piektdienā. Viņš uzskata, ka premjers, izdodot rezolūciju, ir rīkojies prettiesiski. Prokuratūras sākto N. Vilnīša iesnieguma pārbaudi Dienai apstiprināja tās preses pārstāvis Andrejs Vasks. Viņš nevarēja pateikt, cik ilgā laikā KNAB priekšniekam tiks sniegta atbilde.

Tikmēr premjers N. Vilnītim adresēto rezolūciju negatavojas atsaukt. Neatkarīgi no tā, ka prokuratūra sākusi pārbaudi, premjers sagaida, ka KNAB priekšnieks izpildīs rezolūcijā doto uzdevumu. Pēdējais izpildes termiņš ir trešdiena, 16. jūnijs. Līdz ar to, pēc premjera preses sekretāres Līgas Krapānes teiktā, N. Vilnītim ir vēl vesela diena, lai izpildītu premjera noteikto.

Noprotams, ka arī tad, ja N. Vilnītis līdz trešdienas vakaram KNAB sākto reorganizāciju nebūs apturējis, premjers no savas rīcības neatkāpsies un par to, kā rīkoties tālāk, visticamāk, tiks izlemts sestdien, 19. jūnijā, kad Valsts prezidents Valdis Zatlers sasaucis īpašu Nacionālās drošības padomes sēdi par notiekošo KNAB.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas