Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Provizoriskos vēlēšanu rezultātus sola svētdien četros rītā

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) prognozē, ka provizoriskie vēlēšanu rezultāti varētu būt zināmi līdz svētdienas plkst.4.CVK vadītājs Arnis Cimdars pastāstīja, ka svētdien paredzēts saņemt informāciju no iecirkņiem ārvalstīs, taču pagaidām tiek prognozēts, ka aptuvenais galarezultāts varētu būt zināms līdz minētajam laikam.

Turklāt, ņemot vērā iepriekšējo vēlēšanu pieredzi, viņš atzina, ka būtiskākā datu daļa ienākšot starp plkst. 23 un 1.Balsu skaitīšana sāksies uzreiz pēc vēlēšanu iecirkņu slēgšanas, un to veiks vēlēšanu komisijas. Vispirms tiks noslēgti balsotāju saraksti un saskaitīti tajos reģistrētie vēlētāji. Pa vienai atverot vēlēšanu kastes, tiek saskaitītas tajās atrastās derīgās vēlēšanu aploksnes un tikai pēc tam - derīgās vēlēšanu zīmes jeb par sarakstiem nodotās balsis.Savukārt par deputātu kandidātiem nodotās balsis jeb atzīmes pie katra kandidāta tiek skaitītas pēc pārtraukuma - parasti nākamajā dienā pēc vēlēšanām. Cimdars gan piebilda, ka darba plānošana ir katras vēlēšanu komisijas kompetencē, līdz ar to pagaidām vēl nevar prognozēt, cik ātri varētu būt ziņas par vēlētāju pausto atbalstu jau konkrētiem deputātu kandidātiem.Vēlēšanu iecirkņi 10.Saeimas vēlēšanās durvis vērs plkst.7 un būs vēlētājiem pieejami līdz pat plkst.20. Ņemot vērā laika joslas, pēdējie iecirkņi ārvalstīs vērsies ciet pat desmit stundu vēlāk jeb tikai svētdienas rītā pēc Latvijas laika.10.Saeimas vēlēšanas notiks sestdien, 2.oktobrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas