Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

PV: Vilciena avārijai Ķegumā varēja būt daudz smagākas sekas

Avārijai uz Ķeguma pārbrauktuves varēja būt daudz smagākas sekas, taču ir paveicies, ka konkrētajā vilciena sastāvā nebija daudz cilvēku, pastāstīja AS "Pasažieru vilciens" (PV) preses pārstāvis Egons Ālers.

Pēc sākotnējās informācijas, pirmajā vagonā, visticamāk, nav bijis neviena cilvēka, kas esot veiksmīga sakritība, sacīja Ālers.

"Precīzi nezinām, cik pasažieru ar šo vilcienu brauca, taču ir skaidrs, ka pasažieru bija maz," uzsvēra Ālers.

Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis nformēja, ka ne baļķvedēja, ne pasažieru vilciena vadītājs nav bijis alkohola reibumā.

Lai noskaidrotu lietas apstākļus, tiks sākts administratīvais process, kura laikā noskaidros negadījuma cēloņus, tostarp kāpēc transportlīdzeklis atradies uz dzelzceļa pārbrauktuves, vai iemesls tam patiešām bijušas automašīnas tehniskās problēmas.

Kā ziņots, otrdien, 29.martā, ap plkst.6.15 Ķegumā uz dzelzceļa pārbrauktuves notika elektrovilciena un smagās automašīnas sadursme, kā dēļ šajā posmā vilcienu kustība tika apturēta līdz aptuveni plkst.12, informēja LDz Sabiedrisko attiecību daļā. Negadījumā bojāgājušo un cietušo nav, smagi bojāts vilciena sastāvs.

Savukārt VAS Latvijas valsts ceļi (LVC) informē, ka uz Ķeguma dzelzceļa pārbrauktuves notikušās avārijas dēļ bija slēgta satiksme pa autoceļu Ķegums-Sigulda-Inciems.

Vilcienu kustība tika organizēta pēc saraksta elektrovilcieniem no Rīgas līdz Ogrei. No Latgales puses pasažieri var nokļūt līdz Lielvārdes stacijai, kur viņus gaidīja autobusi, lai nogādātu Ogres stacijā, no kurienes varēja turpināt ceļu uz Rīgu.

Rīta vilcieni Latgales virzienā no Rīgas nekursēja.

Dīzeļvilcienu pasažieriem tika nodrošināta nokļūšana Latgales virzienā iespējami tuvu maršrutu sarakstam.

"Līdz Ogrei kursēs elektrovilcieni vai dīzeļvilcieni, tālāk līdz Lielvārdei pasažieri tiks nogādāti ar autobusu. Posmā no Lielvārdes patlaban atrodas daži dīzeļvilcieni, tāpēc tālāk satiksme tiks nodrošināta ar tiem. Pasažieriem jāseko līdzi informatīvajiem paziņojumiem Rīgas stacijā," sacīja Ālers.

Starptautiskie vilcieni no Maskavas un Sanktpēterburgas Rīgas Centrālajā stacijā pienāca ar 30 minūšu kavēšanos, jo tiks sūtīti caur Jelgavu.

Vairāk informācijas par vilcienu kustību pasažieri var iegūt pa tālruni 1181, informēja LDz.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas