Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Radošo savienību padome kultūras ministra amatā gribētu redzēt Ēlerti

Latvijas Radošo savienību padome kultūras ministra amatā arī jaunajā valdībā labprāt redzētu pašreizējo kultūras ministri Sarmīti Ēlerti ("Vienotība"), aģentūrai BNS sacīja Radošo savienību padomes valdes priekšsēdētāja Ieva Struka.

Viņa norādīja, ka kultūras jomā ir daudz labi iesāktu, bet nepabeigtu lietu un ministru maiņa pašlaik nozarei nenāktu par labu. Ēlertes darbu kultūras ministres amatā Struka vērtēja vairāk pozitīvi nekā negatīvi un atzina, ka viņai nebūtu iebildumu, ja Ēlerte turpinātu darbu arī jaunajā valdībā.

"Ēlerte savas darbības sākumā veltīja daudz uzmanības situācijas izpratnei, lai saprastu, kas notiek nozarē," sacīja Struka. "Būs žēl, ja nāks atkal jauns ministrs ar savu redzējumu un prioritātēm un nozare savā ziņā atkal rotēs uz vietas."

Taču viņa uzsvēra, ka jaunā kultūras ministra izvēle būs premjera atbildība un jārespektē arī Ministru prezidenta Valda Dombrovska ("Vienotība") teiktais, ka 11.Saeimas vēlēšanās neveiksmi cietušie ministri netiks atkārtoti virzīti uz amatiem.

No jaunās Saeimas radošās savienības visvairāk gaida, lai ievēlētās partijas turētos pie saviem priekšvēlēšanu solījumiem. Struka atgādināja, ka dažas dienas pirms vēlēšanām notikušajās kultūras ministra amata kandidātu debatēs visu lielāko partiju pārstāvji demonstrējuši izpratni par kultūras nozares dramatiski samazināto budžetu un solījuši to saglabāt un palielināt.

"Ja viņi neturēs vārdu, kultūras cilvēki nākamreiz droši vien balsos par kaut ko citu," piebilda Radošo savienību padomes vadītāja.

Jau vēstīts, ka Zemgalē no "Vienotības" deputātu kandidātiem vispretrunīgāk vērtēta kultūras ministre Sarmīte Ēlerte, kura saņēmusi otru lielāko plusu un arī otru lielāko svītrojumu skaitu sarakstā.

Ēlerte, saņemot 5061 plusu un 4642 svītrojumus, sarakstā zaudējusi divas pozīcijas, tādējādi paliekot ceturtā jeb pirmā aiz svītras un pastāvīgo mandātu parlamentā nesaņemot.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas