Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Raidījums: Luterāņi aicina sākt diskusiju, vai arhibīskapu ievēlēt uz mūžu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
kornēlija žurka šķēlovna
k
Visi tie, ko Vanags atnākot padzina, varētu stāties viņa vietā.Protams, tie kuri vēl dzīvi. Vai jums jebkurš priekšnieks ir Dieva vietā?...
kornēlija žurciņa šķēlov
k
Visi tie, ko Vanags atnākot padzina varētu stāties viņa vietā.Protams, tie kuri vēl dzīvi.Vai jums jebkurš priekšnieks ir Dieva vietā.Es ilgi taupījos, bet nu man jāpasaka - ņemot vērā jūsu komentāru šķeltniecisko un tendenciozo saturu jūsu predikāts var būt tikai - intrigante vējaslota!Neko labāka nav "katoliete"- tukša muca, kas visus zin mācīt pēc sava ģīmja un līdzības.
Ēriks
Ē
Ja jau viņi visi tik tizli, vai tev navajadzētu pameklēt kādu baznīcu, kur cienīg tēv cienijamāki? Lai nu kā, labi vismaz ka tas Vanags Tev tīkamas, tik nesaprotu, vadītāja pienākums ir attīstīt personālu, t.sk. savu pēcteci. Ja jau viņš tik labiņš, kā tad tik švaku komandu izveidojis, kur pat turpinājums nav rodams?
piekrītu
p
Cālītis archibīskapa amatā tiešām būtu skaidrāks un Latvijas lut. baznīcai svētīgāks par Vanagu.
Ēriks
Ē
Jā! Aicinam Cālīti atpakaļ, tik šoriez kā arhibīspaku!
osama
o
Paldies Rīgas mācītaju grupai, LELBai atmoda jau sen bija nepieciešama, bet labāk vēlu, nekā nekad.
jautājums
j
Un tas, ka Jūs kaut ko nezinat būtu arguments, lai nediskutētu par luterāņiem vitāli svarīgām lietām? Un cilvēkam taču ir dota izvēles brīvība. Jūs varat izvēlēties katolisko Vanagu, bet es palikšu ar konfesionālo Biti. Bet lēmumu tomēr pieņems draudzes. Katra savu lēmumu ! Un kā stāv rakstīts...Tavs prāts lai notiek...
Karīna
K
Es nezinu nevienu luterāņu mācītāju, kurš būtu cienīgs stāties Vanaga vietā.
hihihi
h
Nu re kā. Stankevičam tagad būs jānāk palīgā Vanagam.
Lidija
L
LELB sen bija vajadzīgas šādas pozitīvas pārmaiņas, jo Vanaga vadībā luteriskā baznīca kopš 1993. gada ir neiedomājami iepuvusi un iesmirdusi, archibīskapu Gailīša kungu uz regresīvā un farizejiskā Vanaga fona atminos ar visgaišākajām domām.
Katoliete
K
Mīļie brāļi luterāņi! Man no sirds žēl, ka Jūs savā starpā šķeļaties. Man no malas vienmēr ir šķitis, ka jūs ļoti pamatoti varat lepoties ar savu arhibīskapu. Kaut arī katoļticīgā, es viņa vārdus un arī darbus ļoti augstu vērtēju. Manuprāt, viņš ir patiesi ticīgs, dziļš, harizmātisks un ļoti stiprs cilvēks. Uzskatu viņu par vienu no Latvijas lielākajiem garīgajiem līderiem, varbūt šai ziņā liktu viņu pat pirmajā vietā. Diskusija, protams, ir laba lieta, bet būtu ļoti skumji, ja viņš tiktu "nogremdēts" ar pašu luterāņu rokām. Vai tiešām jūsu pašu vidē ir tik maz cilvēku, kas domā tāpat kā es, jo, manuprāt, no luterāņu vides Jānis Vanags būtu pelnījis daudz lielāku aizstāvību un pateicību.
luteranis
l
Arhibisku parvelesana butu atbalstama, jo pat vislabaka demokratija ir velesanu cikliskums un nekas nepaliek muzigi, lai ari cik pie varas esosie butu labi.
anna
a
Tieši tādēļ, ka luterāņui baznīcas vadība nemitīgi parādās kontekstā ar skandāliem, naudas lietām, brāļojas ar katoļiem, un vēl ļaunāk - Ļeģajevu, es uz baznīcu vairs neeju. Diemžēl cilvēki - baznīcas vadība, kārtējo reizi piesmej ticību.
Reņģēdājs
R
Vanagam ar akmeni nemetīšu , bet diskusija vienmēr ir vietā. Vai tad "ticēt" nenozīmē ari uzticēties, ziedot baznīcas saimnieciskai darbībai, īpašumu apsaimniekošanai. kas jau vairākus gadus izskatās vismaz neveiksīga, ja ne ļaunprātīga. Kam citam, ja ne Vanagam jārisina krīzes situāciju.
.
.
Atlaiž tos, kas domā savādāk, rīkojās savādāk, kas atļaujas nepiekrist. Baznīcai nav izdevīgi maksāt algas mācītājiem, jo tad tie kļūs parāk neatkarīgi no vadības iegribas?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas