Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

RD apsver iespēju likvidēt galvenā arhitekta biroju

Rīgas pilsētas arhitekta biroju varētu likvidēt un tā funkcijas nodot Rīgas domes (RD) Pilsētas attīstības departamentam, otrdien intervijā Radio 101 pastāstīja Rīgas mērs Nils Ušakovs (Saskaņas centrs).

Līdzšinējais pilsētas galvenais arhitekts Jānis Dripe darbu šajā amatā beidza pirmdien, jo ar viņu netika pagarināts darba līgums. Pašlaik Dripes vietā ir pienākumu izpildītājs, kura uzdevums būs lemt, vai galvenā arhitekta birojs Rīgā būtu saglabājams. Biroja funkcijas jebkurā gadījumā nepazudīs, jo tās varētu nodot Pilsētas attīstības departamentam, klāstīja galvaspilsētas mērs.

Ušakovs paskaidroja, ka Rīgas galvenā arhitekta biroju, līdzīgi kā vairākas citas institūcijas, varētu likvidēt, lai samazinātu birokrātiju pašvaldībā. Vienlaikus viņš noraidīja bažas, ka līdz ar iespējamo Rīgas pilsētas arhitekta biroja likvidēšanu varētu tikt pieļauti kādi riski pilsētas ainavai.

Mēra pārstāve Anna Kononova aģentūrai BNS pavēstīja, ka Dripes pienākumus pašlaik veic Regīna Bula. Viņa ir līdzšinējā Dripes vietniece.

Jau ziņots, ka Ušakovs nav pagarinājis līgumu ar līdzšinējo pilsētas galveno arhitektu Dripi un pašvaldība plānojusi rīkot atklātu konkursu uz Rīgas pilsētas arhitekta biroja vadītāja amatu.

Dripe aģentūrai BNS pastāstīja, ka viņam nule kā beidzies piecu gadu līgums, kas paredzēja mēram iespēju pagarināt līgumu vēl uz pieciem gadiem, taču tas nav izdarīts. Dripe pagājušajā nedēļā uzrakstījis Rīgas mēram vēstuli, paužot gatavību turpināt iesākto. Atbildē Ušakovs informējis par nodomu rīkot konkursu.

"Zināmā mērā tā ir zīme, ka mana profesionālā darbība nav novērtēta," sacīja Dripe, atklājot, ka viss esot norisinājies samērā strauji. Dripe vēl nav izlēmis, vai piedalīsies konkursā.

Uz jautājumu, vai Ušakovs nav apmierināts ar arhitekta līdzšinējo darbību, viņa pārstāve Kononova atbildēja: "Iespējams, Dripe ir pietiekami ilgu laiku ieņēmis šo amatu. Konkursā pieteiksies vēl citi kandidāti, kas varētu paskatīties no cita skatupunkta uz šo darbu."

Savukārt kultūras ministre Sarmīte Ēlerte (Vienotība) aicinājusi Rīgas domi uzticēt Dripem arī turpmāk vadīt Rīgas pilsētas arhitekta biroju, aģentūru BNS informēja ministres preses sekretārs Andris Saulītis.

Ēlerte vēstulē Rīgas domes priekšsēdētājam norādījusi, ka Dripe ir augsts profesionālis, kuram ir izpratne par Rīgas arhitektūras vēsturiskajām vērtībām un patiesa ieinteresētība pilsētas vizuālā tēla pilnveidošanā. Tādējādi Rīga ir daudz ieguvusi, Dripem strādājot par pilsētas galveno arhitektu. Lūgumu turpināt sadarbību izsaka arī Latvijas Nacionālās arhitektūras padomes vadītājs Andris Kronbergs un Latvijas Arhitektu savienība.

Dripe par Rīgas galveno arhitektu strādāja kopš 2006.gada februāra. Viņu šajā amatā apstiprināja laikā, kad Rīgas mērs bija Aivars Aksenoks (tolaik "Jaunais laiks").

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas