Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

RD opozīcija savāc parakstus par sēdes sasaukšanu neuzticības izteikšanai Turlajam

Rīgas domes opozīcija savākusi nepieciešamo parakstu skaitu, lai pieprasītu domes sēdes sasaukšanu neuzticības izteikšanai pilsētas mēram Dainim Turlajam (GKR), aģentūru LETA informēja Latvijas attīstībai frakcijas vadītājs Viesturs Zeps.

Minimālais parakstu skaits ir 20, taču līdz ceturtdienas vakaram esot savākti jau vismaz 23 paraksti. Zeps klāstīja, ka daži opozicionāri dažādu iemeslu dēļ nav varējuši parakstīties, tāpēc parakstu vākšanas turpināsies līdz piektdienas pusdienlaikam. Mērķis ir iegūt vismaz 27 deputātu apliecinājumu par nepieciešamību sasaukt domes sēdi.

Zeps stāstīja, ka parakstīties par neuzticības izteikšanu piedāvāts tikai opozicionāriem. Piedāvājums neesot izteikts no partijas Saskaņa izslēgtajiem deputātiem, jo "viņi katru dienu maina savas domas".

Plānots, ka pieprasījums domē tiks iesniegts piektdien, bet domes sēde varētu notikt vēl līdz Jāņiem. Zeps komentēja, ka deputāti saredz reālu iespēju gāzt Turlo no amata.

Jau ziņots, nedēļas sākumā parakstu vākšanu par Turlā atstādināšanu ierosināja opozīcijā esošā partijas Latvijas attīstībai frakcija, kuras sastāvā ir astoņi deputāti.

Kopumā šādas sēdes sasaukšanai nepieciešami vismaz 20 deputātu paraksti. Kopš iesnieguma saņemšanas brīža ārkārtas sēde par priekšsēdētāja atstādināšanu no amata pašvaldībai jāsasauc divu nedēļu laikā.

Tikmēr Nacionālā apvienība Visu Latvijai! -Tēvzemei un brīvībai/LNNK (NA) vietnē Twitter jau informējusi, ka par Turlā atbrīvošanu no amata parakstījušies visi šīs frakcijas deputāti.

Top komentāri

Jūrmalā ZZS+Saskaņa ir saskaņā
J
Jūrmalā "latviskā" ZZS ir pilnīgā saskaņā ar Saskaņu. Kāpēc lai Rīgā kāda no "latviskajām" partijām amatu un lielo otkatu dēļ uz to "neparakstītos"? Vai gribas vieniem pašiem grābt?
Ievēlēti no Saskaņas
I
Tos 4 nodevējus ievēlēja tāpēc, ka viņi bija Ušakova vadītajā Saskaņas sarakstā. Citādi viņi nebūtu nekas. Tagad taisa rebes, lai tiktu pie labākiem amatiem. Ar sūdainu mietu tādus vajag patriekt!
Tā spēlīte ir riskanta
T
Ja tie 4 nodevēji noraus Saskaņai balsis, tad viņus tā izčakarēs, ka maz neliksies. Šie pastulbie spēlmaņi, kam pašiem šķiet, ka viņi ir ļoti gudri, neapzinās tos rioskus, ko ietver šādas spēlītes ar "Saskaņu"
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas