Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

RD opozīcija visdrīzāk nepiedalīsies balsojumā par Baraņņika atcelšanu no amata

Rīgas domes opozīcija otrdien, 19.novembrī, sēdē par domes priekšsēdētāja vietnieka Vadima Baraņņika (NDF) atcelšanu no amata visdrīzāk nepiedalīsies vai nebalsos, šodien aģentūrai LETA pastāstīja partijas Latvijas attīstībai frakcijas priekšsēdētājs Viesturs Zeps.

"Lielā mērā šī ir cīņa starp esošo koalīciju, kurā tiek iesaistīta arī opozīcija. Šobrīd opozīcijai ir diezgan liels svars domes darbā, tāpēc mūsu rīcības un taktikas tiek veidotas maksimāli vienotas," skaidroja Zeps, piebilstot, ka šodien opozīcijas partijas apspriedušas savu nostāju.

Viņš stāstīja, ka opozīcijas partijas visdrīzāk rītdien varētu nebalsot un nepiedalīties sēdē. "Tā varētu būt pirmā sēde, kas nav notikusi. Pirmais solis uz ārkārtas vēlēšanām vai kādu citu risinājumu," teica Zeps.

Viņš skaidroja, ka pašreiz Saskaņa šantažē Rīgas domes priekšsēdētāju Oļegu Burovu (GKR), ka, kamēr no amata nav noņemts Baraņņiks, Saskaņa uz sēdēm neieradīsies.

Zeps norādīja, ka tas dod lielāku varu opozīcijai, jo, ja Saskaņa trešdien neierodas uz domes sēdi, tad visi lēmumi tiktu pieņemti ar opozīcijas atbalstu.

Jautāts, par Neatkarīgo deputātu frakcijas (NDF), bloka Rīgai! un neatkarīgās deputātes Baibas Brokas nosūtīto vēstuli opozīcijas partijām, Zeps teica, ka pašreiz to vēl nav saņēmuši, bet, ja runa ir par visas domes vadības atcelšanu, tad šāds aicinājums var nākt tikai no opozīcijas nevis no neatkarīgajiem deputātiem.

"Ja mēs vienosimies, tad sanāksim opozicionāri kopā un pieņemsim lēmumu. Ja mēs izlemsim, ka mūsu kopējā taktikā tas der, mēs ņemsim vērā šo vēstuli," teica Zeps.

NDF, bloks Rīgai! un Broka oficiālā vēstulē aicina opozīcijas partijas atbalstīt visas domes vadības atcelšanu no amata, aģentūrai LETA pastāstīja NDF frakcijas vadītājs Valērijs Petrovs.

Vēstulē skaidrots, ka Rīgas domes ārkārtas sēde otrdien var notikt tikai tad, ja Saskaņai un GKR ar savām balsīm palīdzēs opozīcija. 

"Tas nozīmē, ka jau šobrīd opozīcija var sākt procesu visas Rīgas domes vadības atbrīvošanai no amatiem un nodrošināt to, ka pašreizējās domi vadošās partijas Saskaņa un GKR nevarēs pieņemt nevienu šaubīgu un pretēju rīdzinieku interesēm lēmumu. Tas faktiski dod iespēju jau trešdien, kad ir paredzēta kārtējā Rīgas domes sēde, pilnībā pārņemt kontroli pār Rīgas domē notiekošajiem procesiem, neiesaistoties Saskaņas un GKR piedāvātajās varas pārdales spēlītēs, kuru turpinājums ir paredzēts Rīgas domes 1.novembra ārkārtas sēdē," teikts vēstulē. 

"Ja otrdien aiziet pozitīvais balsojums, atceļot Baraņņiku no amata, tas nozīmē, ka opozīcija atbalsta Saskaņu," teica Petrovs, norādot, ka viņi aicina opozīcijai kopā ar NDF, bloku Rīgai! un Broku sasaukt ārkārtas sēdi, kurā garantē savas balsis domes vadības atlaišanai.

Top komentāri

Viens ir skaidrs
V
Opozīcijai vara nav vajadzīga - vinai vienalga, vai Baraņņiks, vai Vladova, vai Petrovs! Tikai lai ļauj opozīcijai turpināt tādā garā. Un tagad vēl Broka izlīdusi ar savu samaitāto reputāciju, vispār pilnīgs finišs!
Kāpēc viņi ir ievēlēti?
K
Lai nebalsotu? Lai nepiedalītos? Lai neatceltu tos kretīnus no amatiem?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas