Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

RD plāno investēt 20 miljonu latu veselības, sociālās aprūpes, kultūras un izglītības jomās

Rīgas dome (RD) plāno ieguldīt veselības un sociālās aprūpes, kultūras un izglītības iestāžu īpašumos 20,27 miljonus latu, savukārt 2,3 miljonus latu - pašvaldības īpašumu teritoriju labiekārtošanā, bet 2,2 miljonus latu - citu objektu renovācijā.

RD Pilsētas īpašuma komiteja pirmdien akceptēja Īpašuma departamenta priekšlikumus 2011. gada Rīgas pilsētas pašvaldības investīciju programmu, kas paredz 1,5 miljonus latus veltīt veselības un sociālās aprūpes iestāžu ēku renovācijai, 6,3 miljonus - atpūtas, kultūras un reliģijas nozarēm, bet 12,67 miljonus latu - izglītības jomai. 

Veselības nozarē atvēlētais finansējums 1,5 miljoni latu nepieciešami, lai renovētu un rekonstruētu veselības un sociālās aprūpes iestāžu ēkas, ieskaitot Rīgas 1. slimnīcu.

Savukārt atpūtas, kultūras un reliģijas nozarē kopējais finansējums ir 6,3 miljoni latu, no kuriem 2,5 miljonus latu būs nepieciešams izlietot Latgales multifunkcionālā kultūras centra un autostāvvietas būvniecībai, 2,8 miljonus latu - kultūras pils "Ziemeļblāzma" ēku un būvju kompleksa, kā arī parka rekonstrukcijai un restaurācijai, 700 tūkstošus latu - Latvijas Nacionālā mākslas muzeja rekonstrukcijas un restaurācijas būvprojekta izstrādei, 300 tūkstošus latu - VEF Kultūras pils rekonstrukcijas un restaurācijas būvprojektu izstrādei.

Izglītības jomā atbalstītais finansējums ir 12,67 miljoni latu. Četrām Rīgas izglītības iestādēm paredzēts izstrādāt būvniecības un rekonstrukcijas projektus kopā par 600 tūkstošus latu. Plānota arī jauna bērnudārza būvniecībai Tallinas ielā 6. 1,5 miljonus latu iecerēts izlietot Rīgas Ukraiņu vidusskolas ēku rekonstrukcijai, kā arī būvprojekta izstrādei, 600 tūkstošus latu - Rīgas Centra Daiļamatniecības pamatskolas ēkas renovācijai, 2,5 miljoni latu - energoefektivitātes pasākumiem - logu nomaiņai - sešos bērnudārzos.

Par 1,5 miljoniem latu iecerēts nomainīt ūdens un kanalizācijas sistēmas dažādās pašvaldības ēkās, par 1,2 miljoniem latu - virtuves bloku renovācija vairākās pašvaldības ēkās, un vēl 270 tūkstošus latu - ugunsdrošības signalizācijas ierīkošanai bērnudārzos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas