Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Referendumam par pilsonības piešķiršanu nepilsoņiem savākti vajadzīgie 10 000 parakstu

Referenduma rīkošanai par pilsonības piešķiršanu nepilsoņiem parakstījušies jau 10 250 cilvēku, aģentūru LETA informēja kustības "Par vienlīdzīgām tiesībām" koordinators Andrejs Tolmačevs.

Parakstus turpinās vākt līdz piektdienai, savukārt līdz 30.augustam tos plāno iesniegt Centrālajā vēlēšanu komisijā.

Tolmačevs pastāstīja, ka pēdējās dienās cilvēku aktivitāte būtiski pieauga, un vakar vienas dienas laikā savākti 823 paraksti, bet, piemēram, jūlijā kādas nedēļas laikā parakstījušies vien aptuveni 80-90 cilvēki. Pagājušajā nedēļā izdevies savākt 1600 parakstu, bet augusta otrajā nedēļā - 600 parakstu, bet nedēļu pirms tam par pilsonības piešķiršanu nepilsoņiem parakstījušies 200 pilsoņu.

Kustības "Par vienlīdzīgām tiesībām" pārstāvis apgalvoja, ka no visiem cilvēkiem, kas parakstījās par šo iniciatīvu, aptuveni 10% līdz 15% ir latvieši. Parakstīties par pilsonības piešķiršanu nepilsoņiem parakstījušies dažāda vecuma cilvēki - pensionāri, vidēja vecuma cilvēki un arī jaunieši.

Tolmačevs iedzīvotāju aktivitātes pieaugumu pēdējās nedēļās iepriekš skaidroja ar to, ka jūlijā bija karsts laiks un daudzi cilvēki bija devušies atvaļinājumos, tāpat cilvēku aktivitātes pieaugums esot saistīts ar ažiotāžu ap referenduma ierosināšanas kārtības izmaiņām.

Kā ziņots, kustība "Par vienlīdzīgām tiesībām" aicinājusi iedzīvotājus parakstīties, lai tiktu ierosināta tautas nobalsošana par Latvijas pilsonības piešķiršanu visiem nepilsoņiem.

Kustības paziņojumā izteikts lūgums ziedot naudu, lai nodrošinātu notāru pakalpojumus tiem, kuriem pašiem nav nepieciešamo finanšu jeb 2,01 lata par vienu parakstu.

Patlaban norit parakstu vākšanas pirmais posms. Ja tajā tiek savākti 10 000 notariāli apstiprinātu Latvijas iedzīvotāju parakstu, Centrālajai vēlēšanu komisijai būtu jāorganizē tālāka parakstu vākšana. Referenduma rīkošanai jāsavāc 10% vēlētāju parakstu tautas nobalsošanas ierosināšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas