Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Reformu partija plāno izšķirties kā komanda

Divu nedēļu laikā līdz Eiropas Parlamenta vēlēšanām Vienotība vēlas gūt priekšstatu par to, kuri Reformu partijas biedri vēlēsies iestāties Vienotībā un startēt no tās saraksta Saeimas vēlēšanās. Reformu partijas valde un frakcija par sadarbību ar Vienotību un startu Saeimas vēlēšanās lems nākamajā pirmdienā, 12. maijā. "Tā būs komandas izšķiršanās, un kā komanda mēs arī spersim šo soli," Dienai uzsvēra viena no partijas līderēm Zanda Kalniņa-Lukaševica.

Vienotības vadošie politiķi notikumu tālāko attīstību vairāk saista ar katra Reformu partijas biedra individuālu lēmumu. Lai kandidētu Saeimas vēlēšanās no tās saraksta, būs jākļūst par Vienotības biedru, pirms tam saņemot divu šī politiskā spēka biedru rekomendācijas un valdes atbalstu, Dienai apstiprināja partijas ģenerālsekretārs Artis Kampars. Zināms, ka Vienotības vadība labprāt pie sevis redzētu visus RP pārstāvjus valdībā - ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču, iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski un ekonomikas ministru Vjačeslavu Dombrovski. No sarunām ar valdošās partijas politiķiem varēja secināt, ka viņiem nebūtu iebildumu arī pret Inesi Lībiņu-Egneri, Z. Kalniņu-Lukaševicu, Jāni Ozoliņu, Vilni Ķirsi un varbūt pret vēl dažiem Saeimas deputātiem.

Diena nolēma RP frakcijas politiķiem pašiem pavaicāt, vai viņi vēlētos startēt Saeimas vēlēšanās un no kuras partijas. V. Ķirsis atbildēja jau zināmo, ka tuvākajā laikā partijas valde par to lems un "nebūs tā, ka mēs pa vienam tagad skriesim". Viņš tāpat kā frakcijas vadītāja vietnieks Kārlis Eņģelis atbalsta sadarbību ar Vienotību, kas esot tikai saprotami, jo ideoloģiski Vienotība ir vistuvākais politiskais spēks. K. Eņģelim nav iebildumu arī pret nepieciešamību saņemt rekomendācijas, jo tāda kārtība ir arī Reformu partijā. V. Ķirsis līdzīgi pieļāva, ka "tā nevarētu būt problēma".

Valdis Liepiņš ir diezgan pārliecināts, ka vēlēšanās vairs nestartēs, savukārt Guntaram Bilsēnam nākotnes plāni ir pilnīgi skaidri: "Nekandidēšu. Šajā valstī neko nevar panākt. Vari runāt, cik gribi, neviens tevi nedzird. Būšu pensijā un varēšu paskatīties uz to visu no malas." Vienotībā G. Bilsēns nestāsies un visai skarbi izteicās arī par Reformu partiju. Viņš sacīja: "Cerības bija ļoti lielas, bet tie, kas mūsu partiju izveidoja, tie arī to nolikvidēja. Tā es uzskatu. Lai man sit pa ausīm."

Visu Ināras Egles rakstu "Kandidēt vēlas, Vienotībā - negrib" lasiet ceturtdienas, 8. maija, laikrakstā Diena! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas