Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Remantadīna izgudrotājs Polis miris no asins saindēšanās un plaušu karsoņa

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
e.
e
Vai tiešām Remantadīns ir tik jaunas zāles, ka 20 tablešu paciņa var maksāt pat Ls 6,10? Diez vai 40 gadu laikā tā metode nav atpelnījusies jau vairākkārt.
e.
e
Krievu interneta vietnēs ne to vien par Latviju var izlasīt. Bet intervijās zinātnieks par badu nekad nebija sūdzējies. Par slimību gan, ar to netika galā neviens.
Ieva
I
Zini, kāpēc daudzas zāles tik dārgi maksā? Tāpēc, ka tās ražo ar kādu jaunu paņēmienu, kuru vajag atpelnīt!
lapsa
l
Krievu internet vietne Lenta ru ir uzrakstits ka vins nokluvis slimnica loti novajejis un nomiris vienkarsi no bada. Tur vajadzetu kadu izmeklesanu un noskaidrot kas notiek taja nabagmaja kur mitinajas Polis. Vai tas ir taisniba.
remantadīns
r
Jāņa Poļa bēres 14. aprīlī 9.00 no Krematorija sēru zāles.
sss
s
Viņš nebija Rimantadīna nevis Remantadīna (Olainfarm preču zīme) izgudrotājs. To izgudroja vācu zinātnieki ap 1967.gadu. Šis izgudrojums tika patentēts PSRS. Tai laikā ķīmijā varēja aizsargāt tikai iegūšanas paņēmienus, vāciešu nopatentēja savu. Lai PSRS rūpnīcas varētu ražot šo Rimantadīnu, kuru nezkapēc nosauca par Remantadīnu, tad vajadzēja izgudrot kā apiet šovācu iegūšanas paņēmienu, ko arī zinātnieks Polis un vēl'pāris OSI darbinieki izdarīja. Viņš ir tikai iegūšanas paņēmiena izgudrotājs un nevis Rimantadīna izgudrotājs. Žurnālisti visu laiku to jauc un reklamē Olainfarm preču zīmi Remantadīns. Žēl protams, ka lietas netiek sauktas savos vārdos.
Inde
I
Cienītais zinātnieks ir atpetīts no ilgajām nezināmās izcelsmas ciešanām un devies debessdārzā rozes plūkt... Tak jau gad atpakaļ rakstīja, ka kāju sapampšanas iemesli nav noskaidroti - asinssaindēšanās jau tikai sekas...:( Nabaga cilvēks... RIP
Ieva
I
Kādi eksperimenti! Ir vairākas elementāri ārstējamas slimības, tikai nav jau to kvotu! Un daudzi pat nemēģina iet noskaidrot, vai kaut kas tomēr nav uzradies! Piemēram, tas Latvijas ierēdniecības izgudrotais subakūtais stāvoklis- medicīnā izšķir 3. vai 4. izgulējumu pakāpes, kuras attiecīgi ārstē, bet pie mums, redz, kamēr nesāk mirt nost, var mierīgi gaidīt rindā, lai gan, jo ātrāk ārstētu, jo mazāk tas izmaksātu! Tas pats ar angioplastiju- protams, ka tā nav panaceja, īpaši, ja cilvēks pats nemainās, taču konkrētā situācija var novērst problēmas! Taču mums tā kvota....Un diabētiķiem noteiktās kvotas? Štrunts, ka vajag! Sēdi un gaidi rindā! Punkts! Jo viena kāja vairāk, viena mazāk....
prezīc
p
Ļoti žēl. Izsaku līdzjūtību tuviniekiem. Ir nožēlojami, ka valdība, kura runā par nepieciešamību atīstīt zinātni un uz augstu pievienoto vērtību un zināšanām balstītu ražošanu nav spējīga nodrošināt ne vien normālas vecumdienas vienam no valsts zināmākajiem un nopelniem bagātākajiem zinātniekiem, bet arī nespēj nodrošināt pat viņam cienīgu veselības aprūpi. Tā vietā mēs nodrošinam labu dzīvi dažiem superierēdņiem un diviem PAREX žīdiem. Turklāt par nodokļu maksātāju naudu...
nezinu
n
jocīgi ar tiem simptomiem ...varbūt viņš ar sevi pirms nāves eksperimentēja ?....varbūt ir saglabājušies vērtīgi pieraksti ? R.I.P.
ekharts
e
Latvija nav valsts,bet dažu bagātu onkuļu teritorija-kurai nevajag ,ne izcilus zinātniekus ,ne normālus pilsoņus.
Ieva
I
Interesanti, kāpēc slimību ielaida līdz čūlām? Zinātnieka neapzinības dēļ vai arī tāpēc, ka mūsu dārgajā (iedzīvotāju izdevumu ziņā) valstī nepietika kvotu?
YL
Y
Pēr viņiem nelīst tād zelta lietus, kāds nupat nolija virs kultūras funkcionāriem. Jo Ordeņu kapitilā sastāvā viens komunists vairāk. TP un īpaši Kalvītis iepriekšējās vēlēsānās nekaunīgi izmantoja zinātnieku nabadzību, uzpērkt viņu par grašiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas