Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Repše nerosina lietu pret Vaškeviču, kurš arī parakstījis strīdīgo finanšu policistu atbrīvošanas rīkojumu

Lai gan arī Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora vietnieks Vladimirs Vaškevičs parakstījis rīkojumu par civildienesta attiecību izbeigšanu ar diviem ierēdņiem - žurnālistes Ilzes Jaunalksnes telefonsarunu noklausīšanās krimināllietā tiesātajiem Vasiliju Kivļonoku un Jāni Laizānu, finanšu ministrs Einars Repše (JL) pret viņu disciplinārlietu nav ierosinājis.

LETA jau ziņoja, ka Repše 18.septembrī ierosināja disciplinārlietu pret Jakānu par rupjiem tiesību normu pārkāpumiem civildienesta attiecību izbeigšanā ar Kivļonoku un Laizānu, ko Finanšu ministrija (FM) ir atzinusi par prettiesisku. Jakāns lietas ierosināšanu novērtēja, sakot, ka šāda rīcība bija jau iepriekš paredzama, jo jau par VID reorganizāciju bija nolemts spriest nevis ekspertu, bet politiķu līmenī un jau iepriekš bijusi paredzama "dažu politiķu vēlme realizēt savas intereses" un iecelt amatos sev vēlamus cilvēkus.

Lieta tika ierosināta arī pret VID Personāla un stratēģiskās attīstības pārvaldes Personāla administrēšanas un juridiskās daļas vadītāju Arti Zaļūksni.

FM Komunikācijas daļas vadītāja vietnieks Aleksis Jarockis aģentūrai LETA sacīja, ka saskaņā ar likumu atbildīgās personas par minēto rīkojumu ir iestādes vadītājs un dokumenta juridiskais sagatavotājs.

Lai gan uz minētā rīkojuma ir arī Vaškeviča paraksts, likums par to atbildību neparedz.

Jarockis atzīmēja, ka Repše līdz 24.septembrim gaida Jakāna paskaidrojumus un pēc tam viņš lems par disciplinārlietu komisijas izveidošanu.

VID aģentūrai LETA sacīja, ka Jakānam rīkojums par lietas ierosināšanu nosūtīts pa faksu piektdienas, 18.septembra, darba dienas beigās. Saskaņā ar apstiprināto kārtību VID taupības laikā minētā piektdiena nebija darba diena.

LETA jau ziņoja, ka Repše pārkāpumus konstatējis civildienesta attiecību izbeigšanas procesā ar pirmajā tiesas instancē par nelikumīgu žurnālistes telefona sarunu noklausīšanos notiesātajiem Kivļonoku un Laizānu.

"VID darbiniekiem ir jābūt ar nevainojamu reputāciju, lai spētu realizēt caurspīdīgu un godīgu nodokļu iekasēšanas darbu, tādēļ jebkuras nelikumības dienestā ir jāizskauž. Ir nepieņemams, ka valsts pārvaldē strādā krimināli apsūdzēti darbinieki, iestādes vadība ir atbildīga, lai šādi gadījumi netiktu pieļauti. Šo konkrēto gadījumu VID vadība varēja atrisināt likumīgā ceļā, piemēram, uz krimināllietas izskatīšanas laiku vainīgos atstādināt no amata pildīšanas," norāda Repše.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas