Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Repše: Pašvaldības nav pietiekami aktīvi samazinājušas atalgojumus

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Kaspars Gasūns
K
Vispār pašvadības mums patiešām ir nopietna problēma. Protams, arī centrs ir labs, bet tikai citādi. Pašvaldību vadītāji nereti nospēlē kā tādi pusanarhisti, kas šantažē centru un nereti nenodrošina adekvātu politiski-saimniecisko pakalpojumu saviem iedzīvotājiem. Gluži kā mazi ministri pašvadības veči izvairās no nepopulāriem, bet akūti nepieciešamiem lēmumiem, lai tikai izpatiktu vēlētājiem īstermiņā. Savukārt iekrājušās problēmas cenšas kompensēt ar papildu dotācijām no centra. Viņu izdarības ar komunālo pakalpojumu sniedzējiem ir vienkārši ārpus laba un ļauna. Par tām dāmītēm, kas tur grozās un nereti veģetē, pat nav jāsāk runāt. VOT, TUR VAR ĪSINĀT! :D P.S. Neaizmirsīsim arī korupciju, un mēs iegūsim ne sliktāku "džentlmeņa komplektu" kā centrālā vadība. ;) P.P.S. Ir taču tik jauki, ka bērniņiem ir sabūvētas jaunas sporta halles pie katras skolas, uzlikti skolām jauni jumti, saceltas slimnīcas, ielās ir jauni trotuāri... tikai beigās nav naudas ne skolotājiem, ne mediķiem, ne pat ielu apgaismojumam šajās ielās!
pareizi teikts
p
Tu dzirdi, Uškakov?
ciniķis
c
Mjā, pašvaldību vadītāju atalgojums tik tiešām ir valsts līdzekļu izšķērdēšana un par tām algām 2000 lati krīzes laikā ir jāsauc šie "lēmēji un darītāji" pie kriminālatbildības. Kamēr tauta pacietīs šos parazītus, kas uzskata, ka viņam "pienākas" alga virs 500 Ls par nekā nedarīšanu, tikmēr mēs grimsim. Bet nekas, lai varētu atkal pacelties vispirms ir jānolaižas. Ceru, ka nepienāks laiki, kad katrā pagastā sāks močīt vietējos pagastvečus un valdības čomus, bet palīdzību un aizstāvību paprasīt nebūs kam.
to Ha
t
Repšes valdīšanas laikā bankrotējušas 2 bankas. Viela pārdomām.
Babū
B
1960.- 1970.g. pagasta pašvaldībās (toreiz ciema padomēs) stradāja 2 algoti darbinieki - priekšsēdētājs un sekretāre. Šodien tos vairs nevar saskaitīt. Arī atalgojumu sev nosaka paši.
AA
A
Kas gan dīvains faktā, ka pašvaldību atalgojumu budžeti šogad palielinājās par cik tur %?! par ko Repše brīnās, ja šogad bija pašvaldību vēlēšanas un tiem, kas vairs netika pie lemšanas, bija kompensācijas jāmaksā? Cik pamatoti, tas cits jautājums, bet nekādu lielu izbrīnu šim faktam nevajadzētu radīt... Nākamgad tak Saeimas budžets arī palielināsies dēļ kompensācijām, ko ta par to nekliedz tik skaļi? Ā, nu bet tur tak savējie, kas arī vairs viena daļa pie lemšanas netiks....
Ha - ozo!
H
Kā tad viņš, Tavuprāt, to dara? Man gan liekas, ka Repše ir viens no tien nedaudzajiem , kam patiesi rūp Latvijas labāka nākotne. Ja valsts novesta līdz ubaga tarbai, tad labāk pameklē vainīgos, nevis lamā tos, kas tuvāk "pa rokai"!
jelgavnieks
j
Repšem taisnība, un tur nu darbiņš kontrolējošām iestādēm! Atklāsies visādi brīnumi.
M
M
Tā arī ir - pašvaldībās algu samzinājums ir līdzīgs nullei! Arī valsts iestāžu treknais gals saņem nepelnīti lielas algas - toties reālā darba darītāji - nolikti uz 200 ls - algas smazinātas par apmēram 50%, kamēr pašvaldībās nodaļu vadītājiņi (nodaļā 2 cilvēki ieskaitot vadītāju) - 950 Ls!
Terorists
T
Atvainojos-kāsa.
Terorists
T
Līdz dievam augstu,līdz Rīgai tālu.Ne nu šie tā taisās sev mazināt ne nu būs.Ja arī samazinās tad pašvaldībai ir pietiekami sviru lai šo budžetu papildinātu uz iedzīvotāju rēķina. Piem.atkritumi,apkure,apsaimniekošanas maksas paaugstināšana,kanalizācija,ūdens utt. Un ja ņem vērā to apstākli kad daudzās valdēs sēž pašvaldību ielikteņi vai paši šie darboņi tad nu nekas no tās samazināšanas nebūs. Tā kā tauta vien var cerēt vingrot un slavēt valdību par gudriem un attapīgiem lēmumiem,bet kā šie paši jūsu vēlētie jūs kās tā arī turpinās kāst.
ludzas iedzīvotājs
l
Ludzā algas parastiem strādniekiem nogrieza .,bet pēc kāda principa pieņem darbā ludzas domē tas nesaprotams process.
Oskars
O
Repše MALACIS !!!!!!! Domnieki pie visas TAUTAS bezdarba VAINĪGI,jo paši visu NAUDU sadalās un ŠIKO, jo darbi tikai pašu SIA pie IELU BRUGĒŠANAS un brugis jau DRŪP. Kas būs talāk ?
nuf nuf
n
Atceroties veco labo matemātiku, vienkāršs aprēķins: ja mērķis ir samazināt valsts parvaldes aparāta atalgojumu par 35% (solijums aizdevējiem), un kopbudžeta samazinājums ir 15,7%, tad lai izpildītu solīto Pašvaldību atalgojuma budžets (ja samet visus 118 pašvaldību budžetus vienā katlā) ir jāsamazinājums par 54.3%. Vai tas ir samērīgi?
mzgd
m
un tavs perdeļa intelkts -kam līdzinās?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas