Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgas domes opozīcija vienojusies rosināt Turlā atstādināšanu no amata; Neatkarīgo deputātu frakcija vēl lems

Visas Rīgas domes opozīcijas frakcijas vienojušās parakstīties par ārkārtas sēdes sasaukšanu, kurā tiks rosināts izteikt neuzticību Rīgas mēram Dainim Turlajam (GKR), aģentūrai LETA apstiprināja deputāts Vilnis Ķirsis (V).

Viņš norādīja, ka tuvākajās dienās tiks savākti nepieciešamie paraksti un pieprasījums tiks iesniegts domes vadībai. Šādu lēmumu opozīcija pieņēmusi pēc šodien notikušajām sarunām ar Turlo, kurā tika uzklausīts viņa redzējums par turpmāko domes darbu.

Kopumā šādas sēdes sasaukšanai nepieciešami 20 deputātu paraksti. Kopš iesnieguma saņemšanas brīža ārkārtas sēde par priekšsēdētāja atstādināšanu no amata pašvaldībai jāsasauc divu nedēļu laikā.

Tikmēr Rīgas domes Neatkarīgo deputātu frakcija vēl nav izlēmusi, vai atbalstīt Turlā palikšanu amatā, stāstīja frakcijas vadītājs Valērijs Petrovs. Viņš norādīja, ka patlaban frakcija nav saņēmusi nekādu oficiālu informāciju par opozīcijas plāniem izteikt Turlajam neuzticību, tādēļ šis jautājums vēl nav apspriests.

Savukārt, komentējot frakcijas tikšanos ar Turlo, lai pārrunātu turpmāko darbu domē, Petrovs norādīja, ka mēra teikto drīzāk varētu uzskatīt par "situācijas izklāstu", nevis piedāvājumu sadarboties.

"Patiesībā jautājumu pēc šīs sanāksmes ir daudz vairāk nekā atbilžu. Grūti teikt, kā viņš iedomājas to visu realizēt, ja nespēj nodrošināt balsu vairākumu," pauda Petrovs.

Vienlaikus viņš pauda viedokli, ka ārkārtas vēlēšanas būtu galējais solis situācijas risināšanā, jo, viņaprāt, 32 deputāti savā starpā var mēģināt vienoties par darbu. "Ja nekādu vienošanos neizdosies panākt, tad gan citas izejas nebūs," sacīja politiķis.

Tāpat viņš norādīja, ka ir gatavs tuvākajā laikā "spert pirmo soli" sarunās ar opozīciju, lai saprastu, vai tā vispār ir gatava ar viņu frakciju pārrunāt kādu sadarbību.

Petrovs stāstīja, ka trešdien, 5. jūnijā, mēģinās satikties ar opozīcijas pārstāvjiem, lai uzklausītu viņu argumentus rosinājumam Turlo gāzt no amata. Vienlaikus viņš apliecināja, ka visi četri jaunizveidotās frakcijas deputāti šajā jautājumā balsos vienoti.​

Turlais amatā tika ievēlēts 30.maijā.

Pievienota 8. rindkopa

Top komentāri

Divi jau no skata ir atbaidoši
D
Rosļikovs un Baraņņiks jau pēc izskata ir atbaidoši. Kāpēc Nils tādus vispār iekļāva sarakstā?
Ievēlēti no Saskaņas
I
Viņus ievēlēja tāpēc, ka viņi bija Ušakova vadītajā Saskaņas sarakstā. Citādi viņi nebūtu nekas. Tagad taisa rebes, lai tiktu pie labākiem amatiem. Ar sūdainu mietu tādus vajag patriekt, nevis sadarboties!
rekur
r
Ja lētticīgie domā , ka 4 Saskaņas Grēkāži balsos par Turlā atstādināšanu, tad viņi stipri maldās. Šodien Grēkāžiem atņēma tikai saldo rīta kafiju. Ja viņi nobalsos parTurlā atkāpšanos, tad viņi paliks par ubagiem uz ielas stūra. Neviens nav pats sev ienaidnieks.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas