Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rinkēvičs: Āboltiņas darba pieredze un diplomātiskais rangs kvalificē viņu vēstnieka amatam

Bijušās politiķes Solvitas Āboltiņas darba pieredze Ārlietu ministrijā (ĀM), kā arī politikā, tostarp tieslietu ministres un Saeimas priekšsēdētājas amatā, un diplomātiskais rangs kvalificē viņu vēstnieka amatam, uzskata ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība).

Ierakstā sociālajā tīklā Facebook viņš arī uzsvēris, ka līdzīgi precedenti bijuši arī ar bijušajiem politiķiem Induli Bērziņu, Māri Riekstiņu un Imantu Lieģi. Riekstiņš un Lieģis pirms karjeras politikā arī strādājuši ĀM, skaidroja Rinkēvičs. Dienestam ir vajadzīgi cilvēki ar pieredzi dažādās jomās, arī politikā, norādījis ministrs.

Tāpat viņš vērsa uzmanību uz to, ka Āboltiņa pašlaik strādā ĀM Eiropas departamenta direktora amatā, līdz ar to viņai ir bijusi iespēja iepazīt reģionu un valstis (Itālija, Albānija, Malta), kurās viņa tiks akreditēta, tāpēc, pēc ministra domām, nevar teikt, ka Āboltiņai nav zināšanu par reģionu.

Skaidrojot, kādēļ Āboltiņas nozīmēšana par vēstnieci Itālijā netika apstiprināta jau agrāk, kaut gan publiskajā telpā šāda iespējamība tika minēta, Rinkēvičs sacīja - kamēr nav saņemta attiecīgās valsts piekrišana, Saeimas Ārlietu komisija nav izskatījusi kandidātu un Valsts prezidents nav pasniedzis akreditācijas vēstules, vēstnieka vārds oficiāli netiek nosaukts.

"Es nevienu brīdi neteicu, ka viņa nebūs vēstniece, es atteicos komentēt jautājumu, kad un kurā valstī līdzīgi kā citos gadījumos, kad noplūda informācija par vēstnieku kandidātiem. Šāda prakse ir ierasta un tiks turpināta neatkarīgi no personālijām, jo atbilst diplomātiskajai etiķetei," sociālā tīkla ierakstā uzsvēra ārlietu ministrs.

Rinkēvičs arī pauda, ka viņam ar Āboltiņu arī ir bijušas nopietnas domstarpības un strīdi - gan par rīkojumu Nr.2 par 10.Saeimas atlaišanas rosināšanu, gan vairākiem citiem jautājumiem, taču viņš uzskatot, ka ir pareizi dot cilvēkiem iespēju atgriezties civildienestā vai diplomātiskajā dienestā.

"Mums ir jāizmanto pieredze un zināšanas, kas šiem cilvēkam ir, un ir jābūt dzīvei "pēc politikas", pretējā gadījumā ir liekulīgi saukt jaunas sejas un brīnīties, ka neviens nevēlas riskēt ar savu karjeru. Lai gan Āboltiņa ir dažādi vērtēta, tomēr man ir pārliecība, ka viņa profesionāli veiks savus pienākumus un pārstāvēs Latvijas intereses. Tas arī ir viens no būtiskākajiem kritērijiem," pārliecību pauda politiķis.

Jau vēstīts, ka 31.jūlijā Valsts prezidents Raimonds Vējonis vairākiem vēstniekiem Rīgas pilī, tajā skaitā Āboltiņai, pasniegs akreditācijas vēstules. Akreditācijas vēstuļu pasniegšana bijušajai politiķei notiks plkst.11.

Āboltiņa šogad februārī sāka darbu ĀM Eiropas departamenta direktores amatā un viņai piešķirts padomnieka diplomātiskais rangs.

Āboltiņa pērn bija paziņojusi, ka noliks deputātes mandātu pirms 12.Saeimas sasaukuma beigām, jo iecerējusi atgriezties diplomātiskajā dienestā.

Vienotības valde pērn novembrī nolēma izslēgt Āboltiņu no partijas par komentāriem un rīcību laikā, kad Vienotība sprieda par iespēju mainīt ekonomikas ministru.

Top komentāri

NEĒĒĒĒĒĒEE!
N
Rinkēviču jāsūta tālāk. Šis tips ir pilnīgi diskreditējis uzticību valstij un ir milzīgs kauns visai geju sabiedrībai! Āboltiņa NELEGĀLI iebāzās Saeimā, uz Junkura fiktīvā darba pamata. Saeimas ētikas komisijai un vasts policijai vajadzēja to izmeklēt! Tad viņa degradēja savu partju. Āboltiņa nevar pārstāvēt Latviju nekur un nekad. Tas ka Saskaņai ir sava popularitāte ir Āboltiņas un Rinkēviča rīcību rezultāts.
...
.
Un pēc tā viņi vēl cerēs uz Saeimu??? Āboltiņa ir lielākā nagla Vienotības zārkā.
smukais runcis
s
Vēstniece-mūsu valsts apkaunojums.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas