Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Rinkēvičs aicina veicināt ciešāku ES iesaisti Centrālāzijas reģionā

24. un 25.maijā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalījās Tallinā notiekošajā Lenarta Meri konferencē Ziemeļu–Dienvidu robežšķirtne - rīcības iespējas jaunajā ietvarā.

Ārlietu ministrija informēja, ka konferences laikā E.Rinkēvičs uzstājās diskusiju panelī par Centrālāzijas pieaugošo lomu pasaulē. Uzrunājot konferences dalībniekus, ministrs norādīja, ka Centrālāzijas reģions būs viena no Latvijas prioritātēm tās prezidentūras laikā Eiropas Savienības (ES) Padomē.

Ministrs vērsa uzmanību uz to, ka 2007.gadā pieņemtā ES stratēģija Centrālāzijas reģionam būtu jāpārskata un jāpiemēro aktuālajai situācijai, ievērojot katras reģiona valsts atšķirības. Šobrīd ir svarīgi veicināt ciešāku ES iesaisti Centrālāzijas reģionā un ES programmu turpināšanu. Ministrs uzsvēra nepieciešamību turpināt ES attīstības palīdzību reģionam, uzsvaru liekot uz pieredzes sniegšanu un apmācību tādās jomās kā robežu drošība, cīņa ar narkotiku izplatību, ūdens resursu pārvaldība un valsts institūciju reformas. Īpaša uzmanība jāpievērš arī izglītības sadarbības veicināšanai, jo tā ir atslēga reģiona attīstībai.

Vienlaikus ministrs uzsvēra, ka ES un NATO nedrīkst atteikties arī no dialoga par cilvēktiesību un demokrātisko normu ievērošanu reģiona valstīs.

E.Rinkēvičs vērsa uzmanību uz Latvijas centieniem pārveidot līdz šim militārajām vajadzībām izmantotā Ziemeļu apgādes tīkla pārveidi par komercpārvadājumu maršrutu, kas veicinātu ekonomisko sadarbību reģionā.

Lenarta Meri konference ir starptautisks diskusiju forums par aktuāliem globāliem ārpolitikas un drošības politikas jautājumiem. Konference notiek kopš 2007. gada, atzīmējot izcilā Igaunijas valstsvīra ieguldījumus Eiropas politikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas