Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Rinkēvičs akcentē, ka Latvija ir pilntiesīga Rietumu demokrātiskās sistēmas daļa

Latvija ir pilntiesīga Rietumu demokrātiskās sistēmas daļa, šodien ikgadējās ārpolitikas debatēs Saeimā akcentēja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība).

Viņš vērsa uzmanību, ka diskusijās par Latvijas ārpolitikas mērķiem un uzdevumiem joprojām pastāv pretēji uzskati.

"Ir tie, kuri Latviju uzskata par vārtrūmi, tiltu vai pieturvietu ceļā uz Krieviju, un ir tie, kuri Latviju redz kā pilntiesīgu Rietumu sistēmas daļu ar tai raksturīgo pārliecību par demokrātiskas un tiesiskas valsts vērtībām. Tās ir savstarpēji izslēdzošas koncepcijas," pauda Rinkēvičs.

Ministrs atgādināja, ka kopš valsts dibināšanas Latvijas ārpolitikas mērķis ir bijis nemainīgs - neatkarības nodrošināšana. Viņš akcentēja, ka mūsu ārpolitika arī turpmāk iestāsies par spēcīgu Eiropas Savienību un NATO, starptautiskā tiesiskuma stiprināšanu un iedzīvotāju labklājības paaugstināšanu.

"Pasaule ir un būs pārsteigumu pilna. Bieži vien esam nokļuvuši pretrunu plosītu ģeopolitisku izvēļu priekšā," norādīja Rinkēvičs, kā piemērus minot Jeruzālemes statusu, Irānas kodolvienošanās un vienošanos klimata jautājumos.

Kā sacīja ministrs, lai gan visi vēlētos redzēt starptautiskās attiecības kā meistarīgu šaha partiju, bieži vien tā atgādina spēli Cirks, kur karstasinīga retorika, spēlētāju paviršība vai neveiksmīga metamo kauliņu summa var novest pie stihiska iznākuma.

Kā ziņots, pirmās Saeimas debates par Latvijas ārpolitikas jautājumiem notika 2011.gada 27.janvārī. Ja nav priekšlikumu vai prasību par Saeimas ārkārtas sēdes sasaukšanu, ārlietu debates tiek rīkotas Latvijas Republikas starptautiskās atzīšanas dienai - 26.janvārim - tuvākajā Saeimas sēdē.

Top komentāri

ļuļa
ļ
ja esam ka rietumu demokrātijas, kāpēc korupcija un tiesiskums pie mums kā krievijā? kāpēc tiesas mājas atzīst par kuģiem, ja veidojuma īpašnieks ir gana bagāts un kāpēc atsevišķu ekonomisko interešu pārstāvji maina valsts likumus sev par labu (OIK) un reāli izzog valsti? kāpēc pie varas esošie, kas varētu šo situāciju mainīt, ne tikai neko nedara, bet grib vēl ieviest OIK2? kāpēc pie mums visu nosaka oligarhi - nu akurāt kā krievijā?
Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
RINKĒVIČS AKCENTĒ KA VIŅŠ PERSONĪGI IR PRET TAUTU BRĪVĪBU !!!
Zobs Kaulā
Z
Melis, melis, melis. Latvija nav suverēna valsts kops V. Dombrovskis likvidēja latu un padeva Lv eiropas centrālai bankai un eirikam par labu. Kāpēc Latvijai jābut par Rietumu sastāvdaļu, ja tā ir suverēna valsts? Latvija ir mūsu pasaules sastāvdaļa. Arī, tā sauktā demokrātijā mūsu pasaules telpā nav labākā iespējamā politiskā sistēma, bet sistēma, kas nodrošina ka parastais pilsonis tiek atstumts no valdības ar Saeimas starpniecību un nonāk zem lielo uzņēmumu papēža.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas