Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Rinkēvičs ANO Cilvēktiesību padomē aicina cīnīties ar cilvēktirdzniecību

Pirmdien, 25. februārī, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, uzstājoties ANO Cilvēktiesību padomes (CTP) 22.sesijas atklāšanā Ženēvā, uzsvēra CTP un ANO Augstā komisāra cilvēktiesību jautājumos lomu, savlaicīgi un adekvāti izmeklējot smagus cilvēktiesību pārkāpumus pasaulē, tostarp, turpinošos vardarbību Sīrijā, portālu Diena.lv informēja Ārlietu ministrijā.

Ministrs aicināja aktīvāk cīnīties pret sieviešu seksuālo izmantošanu, cilvēktirdzniecību akcentējot viltus laulību problemātiku, ar kuru arvien biežāk sievietes no Latvijas saskaras, atsaucoties uz darba piedāvājumiem ārvalstīs. "Tā ir ļoti nopietna problēma, kas prasa nekavējošu risinājumu," norādīja E.Rinkēvičs. "Latvija kā ANO Sieviešu Izpildpadomes locekle un šīs padomes prezidējošā valsts arī turpmāk iestāsies par sieviešu tiesību nodrošināšanu. Šī tēma būs viena no prioritātēm ANO Komisijas par sieviešu statusu 57.sesijai Ņujorkā šogad. Latvija stingri iestājas un nodrošina dzimumu līdztiesību gan likumdošanā, gan arī praksē," savā runā atzīmēja ministrs.

Latvijas ārlietu ministrs uzsvēra interneta brīvības nodrošināšanas svarīgumu. "Ar lepnumu varu atzīmēt, ka Latvija attiecībā uz iedzīvotāju pieeju ātrdarbības internetam un valdības nodrošinātiem e-pakalpojumiem ierindojas tehnoloģiski visattīstītāko valstu grupā. Internets Latvijā ir ceturtais ātrākais pasaulē un 73% iedzīvotāji regulāri izmanto globālo tīmekli un e-pakalpojumus. Tādēļ Latvija stingri iestājas un atbalsta iniciatīvas, kas vērstas uz pamattiesību ievērošanu informācijas tehnoloģiju jomā. Cilvēktiesības jāievēro gan reālajā, gan virtuālajā vidē," pauda E.Rinkēvičs.

Ministrs atgādināja, ka Latvija ir pieteikusi savu kandidatūru ANO CTP vēlēšanām 2014.gadā. "Šis fakts ir vēl viens apliecinājums Latvijas spējām un vēlmei efektīvi nodrošināt cilvēktiesības ne vien savā valstī, bet arī globālā mērogā," atzīmēja ministrs.

E.Rinkēvičs pirmdien tikās ar ANO augsto cilvēktiesību komisāri Navenetemu Pilaju (Navanethem Pillay). Abas amatpersonas pārrunāja komisāres darba prioritātes un Latvijas kandidēšanu ANO CTP vēlēšanās nākamgad.

26.februārī Ženēvā E.Rinkēvičam plānotas tikšanās ar ANO ģenerālsekretāra vietnieku, Ženēvas biroja vadītāju Kasimu-Žomartu Tokajevu un Eiropas Padomes ģenerālsekretāru Tūrbjērnu Jaglannu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas