Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Rinkēvičs: Latvija nepieļaus Krievijas iejaukšanos mūsu iekšējās lietās

Latvija vēlas labas attiecības ar kaimiņvalsti Krieviju, taču Latvijai ir un būs nepieņemama iejaukšanās tās iekšējās lietās. Tā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs teica trešdien tikšanās laikā ar Krievijas vēstnieku Latvijā Aleksandru Vešņakovu.

"Latvija vēlas labas attiecības ar kaimiņvalsti Krieviju, kas balstītas uz savstarpējas cieņas un abpusēja izdevīguma principiem," teica E.Rinkēvičs. "Esam gatavi sadarboties kā divpusēji, tā Eiropas Savienības un NATO ietvaros."

Ministrs uzsvēra, ka "abu valstu sadarbībai ir izveidojies labs pamats, un ir jāturpina attīstīt mūsu ekonomiskās saites, pilnveidot līgumtiesisko bāzi". "Taču Latvijai ir un būs nepieņemama iejaukšanās tās iekšējās lietās," norādīja ārlietu ministrs. "Mēs to nepieļausim un, ja nepieciešams, atbilstoši reaģēsim."

Tikšanās gaitā Krievijas vēstnieks informēja par to, ka Krievijas Valsts Dome ir ratificējusi līgumu par pierobežas iedzīvotāju vienkāršoto robežšķērsošanu, kas tika parakstīts Latvijas prezidenta vizītes laikā Krievijā 2010.gada nogalē. Krievijas puse izteica priekšlikumu ekspertiem uzsākt darbu pie šī līguma realizācijas mehānisma saskaņošanas. Vēstnieks pauda pārliecību, ka pēc tehniskiem labojumiem Krievijas Valsts Dome ratificēs arī dubultnodokļu neaplikšanas līgumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas