Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Rogozins aicina pilnveidot labas attiecības starp Latviju un Krieviju

Šodien notikušajā tikšanās laikā Rīgas Komercģimnāzijā Krievijas vēstnieks _NATO _Dmitrijs Rogozins uzsvēra, ka Latvijai un Krievijai ir jāveido draudzīgas kaimiņattiecības.

"Es esmu gatavs stundām ilgi pārliecināt Latvijas politiķus par to, ka Latvijai būtu ekonomiski izdevīgi sadarboties ar Krieviju. Krievijai arī nevajadzētu ieņemt nogaidošu pozīciju, bet būt pretimnākošiem savstarpējai sadarbībai," sacīja Rogozins.

Viņš uzsvēra, ka negatīvā vēsturiskā pieredze, kas ir bijusi Krievijai un Baltijas valstīm nedrīkst būt par traucēkli nākamajām paaudzēm un ir jāveido tāda sabiedrība, kas nekonfliktē, bet savstarpēji sadarbojas visās darbības jomās - gan ekonomikā, gan kultūrā. Viņš pauda cerību, ka Latvijas un Krievijas savstarpējās attiecībās būs lūzuma punkts.

Tāpat viņš rosināja Latvijai nākt klajā ar novatorisku pieeju integrācijas jautājumu risināšanai. Tieši Latvijas inteliģence varētu būt tilts starp Latviju un Krieviju savstarpējo attiecību uzlabošanai.

"Ticiet man, ka ASV no jums ir tālu un tai ir daudz savu problēmu, un Latvijas ekonomiskā situācija var uzlaboties tikai sadarbībā ar Krieviju," sacīja Rogozins.

Viņš uzsvēra, ja mēs tā turpināsim strīdēties, tad pēc gadiem piecdesmit kā Latvijā, tā arī Krievijā strīdu nebūs ne latviešu, ne krievu valodā, bet kādā citā, jo arī Krievijā ir ļoti aktuāla demogrāfiskā situācija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas