Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Ronis aicina Baltijas forumā sākt patiesu Latvijas un Krievijas dialogu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
pamela
p
Paldies kungi,par diskusiju,BET es netiku sludinājusi,ka ir jāasakās no jebkādas sadarbības,es esmu par to.lai sadarbojoties Latvija NEZAUDĒ PAŠCIEŅU ,jo no Kremļa nekad nebeigsies ultimāti pret Latviju.Atdevām Abreni,noslēdzām robežlīgumu,mīkstinājām līdz absurdam pilsonības iegūšanu,valodas likumu utt.Solīja pilnīgu medus mēnesi ar Krieviju.KUR tas ir?Jauni ultimāti!Viss būs OK tikai tad,kad Latvijā būs situācija kā līdz 1988.g.,kad latvieši bija apkalpojošais personāls. Par to Krieviju - uzplaukumu,modernizāciju utt.Vai ar "Mistrālu"palīdzību?Aizbrauciet 50 km.aiz Maskavas,tur jūs TĀĀDU modernizāciju redzēsiet!Noņemiet Kremlim naftu,gāzi - KAS PALIEK?Ak jā vēl ieroču tirdzniecība!Tās ir divas lietas ar ko Krievija tirgo.
!
!
Neskatoties uz jēdziena "prezidentūras trijotne" pastāvēšanu EURLEX datubāzē iekļautajos 10-20 dokumentos, šeit ir cits reģistrs un nozīme. Troika te tiek lietots šādi: Latvijas politikas «trīs vaļi» jeb Latvijas konkurētspējas atgūšanas «troika». Tas ir arbitrārs lietojums. Turklāt Latvijas politika tiek neloģiski pielīdzināta ( -) konkurētspējai/tās atgūšanai.
lops
l
Tavs limenis ir tikai nokomentet niku un neko neargumentet. Ta tik turpinat...
tara
t
Izskataas, ka buus jaasaak plaanot gjimenes un radu izveshana no Latvijas. Pie veel dziivi esoshiem atminju neseejiem Latvijaa teikt, ka ru mums neko nav paraadaa - sorry, nevaru piekrist. Tas, ka kaads (Medvedevs) meegjina modernizeet Krieviju, veel nav nekaads raadiitaajs, ka "alkoholikjis buutu atmetis dzershanu". Celjsh uz elli ir brugjeets ar labiem nodomiem. Krieviju taas garajaa veesturee ir meegjinaajushi modernizeet daudzi, bet kur ir rezultaats?! Petiesiibaa buutu jaanaak ar jaunu iedeju - NEKAADI TILTI STARP RIETUMIEM UN KRIEVIJU NAV VAJADZIIGI. VNK KRIEVIJAI IR JAAKLJUUST PAR CIVILIZEETU VALSTI! Un tas ir jaapadara Krievijas tautai pashai. Kameer tauta balsos par taadiem kaa Putins, taa nav pelniijusi saukties par civilizeetu valsti, jo tauta ir vnk barbariska. Un lai neviens nemeegjina izmantot izeju no kriizes kaa iemeslu Baltijas tuvinaashanai ar Krieviju. SHITAA POLLITIKA IR JAAIZBEIDZ UN IR JAADARA VISS, LAI MAINIITU ASV UN EU NOSTAAJU SHAJAA. CILVEEKI UN ARII VALSTIS IR JAAVEERTEE PEEC PADARIITAJIEM DARBIEM NEVIS NODOMIEM!!! Kas peec tam maksaas par "pieljautajaam poliskajaam kljuudaam"...
monitors
m
Jā, kā tas ārlietu ministrs drīkstēja šo krievu vaŗdu "Troika" mutē ņemt! Tā jau tīri kā Staļina reabilitācija. Un neviens diplomāts vārdu troika nelieto! Bet galvenais ir tas, ka viss augstākminētais ir blēņas, jo ES terminu troika lieto diendienā. Lūk informācija: The "Troïka" represents the European Union in external relations that fall within the scope of the common foreign and security policy (CFSP). Since the Treaty of Amsterdam, the Troïka has brought together: the Foreign Affairs Minister of the Member State holding the Presidency of the Council of the European Union; the Secretary-General/High Representative for the common foreign and security policy; the European Commissioner in charge of external relations and European neighbourhood policy." Neskatoties, ka Krievija nav nemaz ES sastāvā, termins troika te tiek lietots. Es domāju, ka mūsu deputātiem ES sevišķi Kalnietei un Vaiderei vajadzētu izskaidrot Briseles birokrātiem, ka termina Troika lietošana ir ņirgāšanās par no staļinisma represijām cietušajām Baltijas tautām. Vismaz būs viņām tur EP, ko darīt. Labi, pietiks par to. Par sadarbību ar Krieviju. Vai nu Latvija kaut ko reāli grib darīt kā tilts no Rietumiem uz Austrumiem, vai arī negrib. Ja grib būt par to tiltu, tad bez sadarbības ar Krieviju nekas nesanāks. Starptautiskajā darba dalīšanā, izņemot savu izdevīgo ģeogrāfisko novietojumu, Latvijai nav ko piedāvāt. Ā piemirsu, vēl var piedāvāt pietiekami kvalificētu darba spēku darbam Rietumeiropas valstu uzņēmumos. Bet tad tas arī viss. Tūrisma sezona īsa, investīcijām nerentējas, dabas bagātību nav.
izbijis valsts patriots
i
Krieviņu vietā jenķi pateiktu to pašu.Privāta sfēra ,ne gluži. Kātrā gadijumā 10 % nodeva privātai sfērai tas gan uztrauks ne vienu vien.
!
!
"Tie paši krieviņi labi pateica --aizvāciet mazo vīriņu un naftas vads būs pilns." Kāpēc tas būtu dēvējams cēli par "labi"? Tā ir privāta sfēra, kas caurvij valsti, un ir atkarīga no tās ekonomiskās politikas. Krievi to teica tāpēc, ka zina, kurš pārdos kapitāla daļas, bet kurš ne. Un tad jau Krievijai piederošs vads nozīmētu kontroli.
izbijis valsts patriots
i
Nu protams Krievija Latvijai nav nekāds glābiņš ,bet kāpēc man teiksim Krievijā ražotu stiklu iepirkt caur Holandi, stikls pakešu ražošanai. Pa taisno ,atvaino birokrātija neatļauj. Par kokmateriāliem arī lieli cipari. Zviedri piedāvā ražotni pācelt uz Lietuvu,ekonomisku apsvērumu dēļ. Protams pie ļoti l;ieliem apjomiem šis tas būtu vieglāk . Es mēģinu nodalīt politiku no ekonomikas.. Pazīstama fierma Bebris arī domā par jenķiem. Tie paši krieviņi labi pateica --aizvāciet mazo vīriņu un naftas vads būs pilns. Demogoģija ,varbūt.,bet mēs galīgi braucam auzās. Protams nekāda lielā brāļošanās ar Krieviju notikt nevar,bet pārspīlēt nekad. Tiem mikrafoniem zeltu mēs tiešām Dienvidāfrikā varam iepirkt,vēl šo to ,kā Gutta banānus sulai,bet tā nav izeja.
cela dit en passant
c
Nedomāju, ka visu noliedzu. Bet pārspīlēt ar slavināšanu arī nevajadzētu. Vai nebūs konkrētas atbildes par tiem Kreivijas ražojumiem no Holandes- marka, produkta veids. Kaut gan kāda tam nozīme. Paliksim katrs pie sava viedokļa, jo es neuzskatu, ka Latvijas vienīgais glābiņš - Krievija. īsti nesapratu, kāpēc pieminējāt EP. Pēc manā rīcībā esošās informācijas nav EP rezolūcijas par to, ka jāizolē Baltkrievija ekonomisku apsvērumu dēļ. Kā pēdējā Eiropas totalitārā rezīma valsts gan.
izbijis valsts patriots
i
Protams mums viņa jāiepērk no Holandes jo pa taisno nevaram sadarboties .Stulbums. Ja inf. avots --eiroparlaments. Nafta un gāze ir energoresursu sadaļa ,nejauc. Es pats esmu redzējis darbagaldus ,ražots krievijā gandrīz vai cara laikos ,bet elektroniku uzliek Šveice. Starp citu ar to nodarbojas tas Amstrongs vai Armstriogs bioja tāds jenķu kosmonauts ,ja nekļūdos pirmai cilvēks kurs izkāpa uz meness.tas man nedaudz piemirsies. Saprotu jūs ,bet nepārspīlējiet ar visa nolikšanu.
cela dit en pasaant
c
Nosauciet, lūdzu, Krievijā ražoto produkciju no Holandes
!
!
Runājot par TROIKU. Google šādu modernas diplomātiskās valodas terminu nepazīst. Troika ir triumvirāts jeb trīs cilvēku augstākā komiteja komunistu valstīs (partijas vadītājs, valdības vadītājs un valsts vadītājs). No trijām īslaicīgajām asociācijām ar Krieviju troika saistās ar Molotovu un čekistu nezvēru Lavrentiju Beriju . Drošības pēc ieskatījos Christer Jönsson and Martin Hall - Essence of Diplomacy (Palgrave/Macmillan 2005). Troikas tur nav, bet ir šāda frāze: "Communication is the first of the three essential, timeless dimensions of diplomacy. The basic aspects of diplomatic communication are: the gathering and transmission of information as well as negotiations, processes of back-and-forth communication. Two important options in the diplomatic repertoire are verbal vs. non-verbal communication, and private vs. public communication." Brīnos, ka diplomātam ir šāds vārdu krājums un izpratne par lietām. Viņa valodas reģistrs un vārdiem piešķirtā jēga ir ļoti dīvaina, varbūt pat 21. gadsimta Eiropai netipiska. Ārā nav karsts, uz ko novelt vainu?
izbijis valsts patriots
i
Nu protams. Tad turpināsim saņemt Krievijā ražotu produkciju no Holandes kuru piegādā Poļu transporta firmas. Viss notiek Letiņi rullē. Saproti mute paliek vaļā kad ieraugi realitāti..Mums no[pērk izejvielas Krievijā teiksim osta ,bet pēc tam ražotājs latvijā pārpērk . Man pašam nākas strādāt ar tādām izejvielām.
cela dit en pasaant
c
Ja Jums Kreivijas nekonkurētspējīgā produkcija ir reference, tad pie šīm domām arī palieciet. Pietikami nožēlojami ir tas, ka pēc Jūsu domām Latviju glābs 'arkla'ražošana, nevis augstās tehnoloģijas, tad arī skaidrs, ka mēs runājam par dažādām lietām. Un Jūsu 'slepenais"avots diez ko informēts nav. Diez vai Jūsu rīcībā ir skaitļi par "lielo pirkšanu no krievijas"Jā, pagaidām gāzi un naftu (to mazāk). Bet gadījums ar to, ka Krievija noslēdza gāzes piegādi Ukrainai tādā veidā apdraudot vairāku Eiropas valstu energoapgādi, daudz ko lika pārdomāt šīm valstīm, lai maksimāli samazinātu atkarību no Krievijas.
nacional-intellektualists
n
Zema līmeņa savārstījums. Staļinisms - ar lielo burtu. Ne vārda par krievu zvērībām Čečenijā un agresiju Gruzijā. TROIKA - latvietis ar pašcieņu šo vārdu šādā kontekstā nelieto. Vispār - rakstījis latviešu valodas nepratējs. Velk uz Vilhelma Muntera pusi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas