Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Rosina izslēgt "nepaklausīgo" filozofijas studentu

Latvijas Universitātes students Armands Leimanis, kurš iniciēja kritisko vēstuli par LU filozofijas programmas pasniedzējiem, varētu tikt izslēgts no augtskolas. Tas notiks tad, ja LU vadība ņems vērā Filozofijas studiju programmu padomes ierosinājumu eksmatrikulēt A. Leimani.

Pirmdien padomes sēdē par šādu ierosinājumu balsojis padomnieku vairākums, liecina vairāku sēdes dalībnieku Dienai teiktais.

Studiju programmu padomes (tajā darbojas pasniedzēji un daži studenti) vadītāja Elga Freiberga atteicās komentēt šāda lēmuma iemeslus, jo žurnālisti jautājumu varot atspoguļot, tikai iepazinušies ar sēdes protokolu. Taču LU rektora Mārča Auziņa pārstāve Evija Ansonska norāda, ka fakultāte uz savu roku studentu atskaitīt nemaz nevar - to var izdarīt tikai ar LU mācību prorektora rīkojumu. «Tāds rīkojums nav tapis un nav nemaz padomā,» saka E. Ansonska. Viņa arī akcentē, ka šādas lietas izskata LU Ētikas komisija un Goda tiesa, kurā var vērsties ikviens, kurš jūtas aizskarts. Pats A. Leimanis pagaidām Studiju programmas padomes lēmumu nekomentē.

A. Leimaņa un vairāku citu LU filozofijas studentu publiskā vēstule, kurā asi kritizēta studiju kvalitāte, turklāt izteiktas aizdomas, ka pasniedzēji Rihards Kūlis, Igors Šuvajevs un Andris Rubenis nodarbojušies ar plaģiātismu, radījusi pamatīgu viļņošanos. LU Ētikas komisijas vadītāja Indra Dedze pauda uzskatu, ka tikai pēc ekspertīzes var izdarīt jebkādus secinājumus par iespējamu plaģiātismu. Tāpēc šis jautājums jārisina LU vadības līmenī, kam būtu jāizveido pat neatkarīgu ekspertu komisija, kas salīdzinātu abus tulkojumus ar Kanta darbu oriģināliem. Pēc kritiskās vēstules Dienai atsūtīta 35 studentu vēstule, kurā nav atbalstīta A. Leimaņa pozīcija. Studenti gan atbalstot diskusijas par studiju kvalitātes uzlabošanu, bet fakultātes iekšienē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Atklāta vēstule: pārpratums par mums pašiem un Kantu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas