Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Rosina vidējo izglītību noteikt par obligātu

Saeimas deputāts Ints Dālderis (Vienotība) rosina grozīt Izglītības likumu, tajā nosakot obligātu vidējās izglītības iegūšanu vai tās iegūšanas turpināšanu līdz 30 gadu vecuma sasniegšanai.

Šāda norma aizstātu esošo, kas paredz, ka obligāta ir pamatizglītības iegūšana vai pamatizglītības iegūšanas turpināšana līdz 18 gadu vecuma sasniegšanai.

Dālderis aģentūru LETA informēja, ka jaunā kartība papildināma ar to, ka Ministru kabinets nosaka kārtību, kādā nodrošina vidējās izglītības ieguves īstenošanas obligātumu, paredzot izņēmumus personām veselības dēļ un nosakot tiesību ierobežojumus, kā arī to īstenošanas kārtību tām pilngadīgām personām, kuras nepilda vidējās izglītības ieguves pienākumu.

Deputāts rosinājis, ka noteikumi varētu stāties spēkā 2018.gada 1.septembrī, savukārt līdz tam - no 2016.gada 1.septembra šī norma attiektos uz personām, kuras dzimušas pēc 1990.gada 1.janvāra. Savukārt no šī gada 1.septembra līdz 2016.gada 31.augustam obligāta būtu vidējās izglītības iegūšana vai izglītības ieguves turpināšana vidējās izglītības iegūšanai personām, kuras ir dzimušas pēc 1997.gada 1.janvāra.

Dālderis norādījis, ka obligātas vidējās izglītības noteikšana varētu sekmēt profesionālās vidējās izglītības apguvi, profesijas iegūšanu, veicināt tautsaimniecības izaugsmi un vispārējo sabiedrības intelektuālo attīstību, kā arī ļaus veiksmīgi optimizēt izglītības iestāžu tīklu valstī. Jau Satversmes sapulcē apspriežot Satversmes otro daļu, tika diskutēts par vidējās izglītības obligātumu, atgādināja deputāts.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli

    Nevar nebalstīt

    AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

    Ziņas

    Vairāk Ziņas


    Politika

    Vairāk Politika


    Rīgā

    Vairāk Rīgā


    Novados

    Vairāk Novados


    Kriminālziņas

    Vairāk Kriminālziņas