Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Rozentāle nevarot paralizēt darbu, atsakoties no dienesta auto

Veselības ministre Baiba Rozentāle nav ievērojusi Tautas partijas pasludināto atteikšanos no dienesta auto izmantošanas arī darba vajadzībām, lai neparalizētu savu darbu, bet pati partija par radušos situāciju vaino Finanšu ministrijas (FM) nespēju sniegt skaidrojumu.

Jau ziņots, ka Tautas partija (TP) bija paziņojusi, ka tās ministri ne tikai privātām, bet arī darba vajadzībām viņiem paredzētās dienesta automašīnas neizmantos līdz brīdim, kad Finanšu ministrija būs sagatavojusi un spēkā būs stājušies precīzi un nepārprotami regulējumi par to, kādām vajadzībām un atbilstoši kādiem nosacījumiem izmantojamas dienesta automašīnas. Taču TV3 raidījums Nekā personīga konstatēja, ka veselības ministre Baiba Rozentāle tomēr izmanto dienesta auto.

Tautas partijas priekšsēdētāja Andra Šķēles preses sekretārs Romāns Meļņiks paskaidroja, ka B.Rozentāle esot lūgusi valsts sekretāru sniegt informāciju, vai, izmantojot dienesta auto, viņa pārkāpj likumu, un atzinums bijis, ka likums netiek pārkāpts. Viņa saņēmusi arī līdzīgu atbildi no KNAB. «Nevar ministre pārtraukt savu darbību. Tas, kas notika ar TV3, ir ministres vajāšana. Ja ministre ir noskaidrojusi, ka juridisku šķēršļu nav, viņa lieto transportu, kad tas ir nepieciešams,» izteicās R.Meļņiks.

Uz jautājumu, vai nebija kļūda partijai skaļi izziņot par atteikšanos no dienesta auto izmantošanas, R.Meļņiks atbildēja, ka kļūda esot bijusi ticēt, ka Finanšu ministrija ir spējīga sniegt skaidrojumu sakarīgā laika periodā. Turklāt nevarot runāt, ka ministre lieto savu dienesta auto, jo viņai atsevišķa dienesta auto nemaz vairs neesot, - to lietojot arī Veselības ministrijas valsts sekretārs.

Finanšu ministrijas preses nodaļas vadītāja Baiba Melnace norādīja, patlaban spēkā ir 9.februārī Ministru kabineta pieņemtais pagaidu regulējums, un MK protokollēmums paredz līdz šā gada 1.maijam iesniegt likumprojektu «Grozījumi likumā «Par valsts un pašvaldību finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanu»», kurā tiktu paredzēts deleģējums MK noteikt kārtību, kādā izmantojams valsts un pašvaldību autotransports un noteikt gadījumus, kādos tas ir pieļaujams. Šis termiņš tiks ievērots. Kādu citu skaidrojumu par dienesta auto izmantošanu FM nav plānojusi sagatavot.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas