Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Rozentāle pagaidām neredz labumu no sadarbības ar zviedriem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
hi hi
h
nozare ir izzagta, ar bedri. UN GAIDA UZ ES NAUDAS NOZAGŠANU PAREDZĒTU E MEDICĪNAI.
hi hi
h
nav stulbajai emmai iedevuši aploksni.
swipele
s
Rozentale pagaidam neredz labumu no sadarbibas ar zviedriem. Pagaidam... . Tiek gaiditi zviedru puses priekslikumi, lai ieinteresetu Rozentali. No malas izskatas, ka barbija butu kadas afrikas valsts ministre- nozare nolaista, bet galva lepni pacelta, un runa ka viss ir vislabakaja kartiba. Skumji, lai neteiktu nozelojami.
zenons
z
Protams, ka Rozentālei nepatīk šis projekts, jo viņa neredz kāds labums būs TP un pašai. Vai tad TP ir gatava veselibas aprūpi padarit efektivu un caurspidigu? Ka tad vares apzagt bernu slimnicu un papildinat TP melno kasi. Zviedru menedzeri tad paraditu, ka var saimniekot ieverojami efektivak. TP ir reala bremze jebkuras nozares reformesana.
no Zitas teiktā
n
... Otrkārt, ar visu to viņi maksā, iestājoties slimnīcā, par dienu 70 - 80 eiro. Uzsveru - par dienu.
Zita
Z
vim, es runāju par ķirurģiskajām procedūrām Somijā, ja pamanījāt. Tad summas ir tādas, kā rakstīju. Varbūt, ja iesnas ārstē slimnīcā vai vēdergraizes, tad ir Jūsu norādītā summa.
mincis
m
skaidrs ir viens, ja jau viņi te kaut ko grib, tātad tas ir viņiem izdevīgi.
meya
m
"Vidējais latvietis ir Tu un es, kurš vairāk par 1000 latiem mēnesī krīzē nopelnīt nespēj un, līdz ar to, palīdzību zviedru slimnīcā saņemt nevarēs. Daudz par dārgu." Vispār vidējais latvietis 2009.gada septembrī saņēma precīzi 433 LVL. Tas tā - oficiālā bruto summa. Pārējos komentētājus varu tikai apsveikt ar radošu garu un fantāziju. Rakstā nav minētas ne iespējamās pakalpojumu maksas, ne konkrēta summa, kādu Latvijai būtu projektam jāvelta (kā mēs zinām, arī banku dažās situācijās var nopirkt pa latu). Vispār raksts vairāk atgādina dzeltenās prese materiālu, sevišķi jau apskatot izvēlēto ilustrāciju. Ja ir tik liela interese, varbūt ir vērts painteresēties par iespējām publiskot šo te projektu (vai tā daļu), lai nabaga cilvēki spētu ar to iepazīties bez žurnālista izvēlētu faktu izraisītiem satraukumiem?
Forši
F
Tā protams ir lieliska ideja. Un "valdošo" satraukums arī ir saprotams un satraukuma iemesli aprakstīti. Atļaušos atgādināt, ka tie paši sliktie zviedri Rīgā nu jau gadus 15 kā ir atvēruši Stocholm shool of economics in Riga, kas no latvijas augstākās izglītības iestādēm reitingos pasaulē ir visaugstāk.Mācījbu maksa šajā skolā nebija (nezinu kā tagat), blati iestājoties nebija u.t.t. Manuprāt šīs skolas pienesums Latvijai ir vienkārši nenovērtējams. Ja kaut kas tikai uz to pusi izdotos medicīnā , tas būtu vienkārši forši. To ka salīdzinājums nebūtu par labu "blozgai" ...nu gadās....
Vientulais vilks
V
JUS pateicat 100 procentu taisnibu,bet latvietis ,kas nav bijis talak par Lietuvu to neapjedz.TA SLIMNICA NEBUS PRIEKS LATVIESIEM>Starp citu ja jus esat RAINIS B tad es JUS loti labi pazistu Agra jauniba macijos profesija pie R pilsetas un liktenis aizveda uz vienu Kurzemes mazpilsetu
vim
v
Mani ieinteresēja Jūsu minētie dati par Somijas dārgajām slimnīcu izmaksām un es parakājos internetā. Atradu, ka dienas maksa Somijā slimnīcā ir 32,5 EUR, pacientiem zem 18 g.v. šī maksa nav jāmaksā, ja tie ārstējas ilgāk kā 7 dienas (Zviedrijā pacientiem līdz 19 gv ārstēšanās ir par brīvu). Un, ja veselības aprūpes izmaksas viena kalendārā gada laikā sasniedz izmaksu griestus 633 EUR, pacients atlikušā kalendārā gada laikā veselības aprūpes pakalpojumus saņem par brīvu.
Juhans
J
Es nu zviedru vietā te nebrauktu. Viņi tak nezin, kam jāmaksā, lai novāreītu šprici un apmainītu šīberi. Sapūs savās gultās.
Zita
Z
vim, kurš dzīvo un strādā Zviedrijā, bet nezina, kādas teiksmainas summas viņa valsts no ikgadējā kopprodukta atvēl medicīnai, lai viņš tad varētu maksāt tikai 5 latus dienā: Primary care most expensive County council costs for health and medical care, excluding dental care, were SEK 186 billion in 2008. That is an increase of SEK 9.2 billion or 5.2 percent on 2007. Primary care accounts for the largest increase in costs, with a greater need for general medical care and physiotherapy than in previous years. Par 80 eiro atvainojos, sajaucu, tas ir Somijā. Pie visa, ko maksā valsts no nodokļiem medicīnai, vēl 72 eiro dienas stacionārā jāmaksā pašam pie ķirurģiskas procedūras, piemēram, ja pārsista piere un jāuzliek dažas šuves. Ja salauzta kāja un guli stacionārā 7 - 10 dienas, tad attiecīgi jāmaksā 500 - 700 eiro. Šāda summa ir visiem, arī bērniem. Nemaksātājus, kādu tur praktiski nav, ķer parādu piedziņas kompānijas. Ja nav samaksāts, pēc trešā brīdinājuma ierodas pakaļ ar policiju.
vim
v
Jūs laikam vispār nekad ar nevienu zviedru runājis neesat - tas par Jūsu pēdējo teikumu. Zviedri (un ne tikai zviedri) jau sen diezgan plaši izmanto citu valstu medicīniskos pakalpojumus - protezēšanas, zobārstniecību utml. Eiropā (Polijā, Igaunijā, Spānijā) un daudzi apvieno atvaļinājumu Āzijā ar zobu labošanu utml. Medicīniskā tūrisma attīstību latvieši jau ir nokavējuši, jo kā vienmēr - latvieši grib, lai ārzemnieki par visu maksā dārgāk nekā citur Un, ja vēl šajos grūtajos laikos nespēj izmantot klēpī krītošu iespēju nodarbināt slēgtās slimnīcas un prom braucošos mediķus, tad tā jau ir kaitniecība.
Rainis
R
Latviešu stulbeņiem īstenībā novēlu to zviedru slimnīcu - tad beidzot ieraudzīs realitāti, nevis sapņos savus putras dauķu sapņus, cik mums te slikti, bet visur citur labi. Pirmkārt, tā slimnīca, spriežot, pēc rakstītā, nebūtu nekādā veidā ne paredzēta, ne pieejama Latvijas pacientiem. Viņi to vienkārši nespētu apmaksāt. Tur ar smaidu uz lūpām par trīs minūšu vizīti paņems 80 eiro, par kaut ko vairāk nemaz nerunājot. Plus vēl rindā būs jāstāv mēnešiem. Jo garās rindās stāv visurv pasaulē, nevis, kā te iedomājas, ka tikai Latvijā. Tad, kad to realitāti ieraudzīs, būs mute ciet. Tā ka, lai tikai nāk - lūgtum! Mūsu ārstiem pēc tam uz ceļiem priekšā rāpos par cilvēcīgumu, kvalitāti un lētumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas