Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

RSU rektors: paradokss, bet studētgribētāju par 35% vairāk nekā pērn

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
rsu
r
tur ir jābūt ļoti stipriem nerviem un gribasspēkam, lai izmācītos par ārstu tādēļ, lai vēlāk pamestu valsti. par ārstiem neizmācās par tādiem ir jāpiedzimst - jo studijas ir ļoti grūtas gan fiziski, gan garīgi.
ciniķis
c
Nekā neizskaidrojama te nav, ja RSU studentu skaits pieauga, tad kaut kur citur tas samazinājās. Loģika ir vienkārša - atsevišķās tā saucamajās sociālajās "zinātnēs" valstī ir pārprodukcija, mums ir ārkārtīgi daudz cilvēku ar juridisko, ekonomikas un pedagoģisko izglītību. Jaunieši nav muļķi, redz, ka ar tādu diplomu vai nu darbu vispār nevar dabūt vai arī, ja var, tad tikai ļoti zemu atalgotu, kā skolotājiem, piemēram. Un izvēle paliek loģiskāka, profesijas atalgojuma ziņā perspektīvākas, tamdēļ arī stomatologi un farmaceiti. Es domāju citas augstskolas drīz knapi vilks galus kopā, jo kreditēšanas nav, bet tauta ir maksātnespējīga.
žēl.
ž
Tas ir skumji, jo viņi vissi jau jūtas piederīgi Norvēģijai, Anglijai, Vācijai ....
FHM
F
nevienu tādu nepazīstu. Ja Jūs pazīstat, tad padalaties ar pieredzi! :)
Dabasmāte
D
Stomoloģijas fakultāte :D :D :D :D
tips
t
Mediķa profesija ir ienesīga Latvijā, bet daudzi studē,lai vēlāk dotos strādāt uz ārvalstīm ar RSU diplomu. Medicīnas studijas šeit ir par valsts(nodokļu maksātāju) naudu.
Vecais
V
Ar politologa diplomu par apkopēju ?
FHM
F
Lai arī kāda būtu situācija valstī, bet fakts ir tāds, ka RSU ir spēcīgākā augstākā mācību iestāde Latvijā. Ar LU mediķiem un politiķiem pat salīdzināt nevar. Visi, kuri neiztur RSU slodzi, taisnā ceļā dodas uz LU. Negribu nomelnot LU, bet fakti par to liecina. Tāda politikas zinātnes studiju sistēma (moduļi, kopsavilkumi - referāts - eksāmens katru mēnesi) ir fantastiska. Tāda sistēma neļauj atslābt ne uz brīdi un mācības ir pirmajā vietā, nevis kā blakusnodarbe darbam! Ja kādam tas nepatīk un kādu neuztur vecāki , tā ir viņa problēma un var doties studēt citur, kur ir sesiju sistēma (lekcijas var apmeklēt, var neapmeklēt, galvenais nokārtot eksāmenu). Tāda diemžēl ir situācija valstī.
foxa
f
tāpēc, ka cilvēkiem liekas, ka augstākā izglītība viņus paglābs no bezdarba. bet Latvijā nepaglābs viss. tas tikai būs iemesls te ielaist strādniekus no citām valstīm priekš tiem darbiem, kur ir vajadzīga vidējā speciālā izglītība.
eddy
e
Nu, nu, ar visu RSU augsti vērtēto diplomu fizioterapeitam uz rokas vairāk par 300 Ls nesanāk. Kur te tūkstoši? Tūkstotis varbūt tad, ja piekopj pateicību pieņemšanu, kā to dara 99,9% medicīnā strādājošo.
Ko
K
LAIKAM SAPRATUŠI KA AR ĶERRU SKRAIDOT PA STROIKU TŪKSTOŠUS VAIRS NEGRĀBS,UN ARĪ ARZEMĒS VAIRS NEVIENS NEGAIDA.NEKAS CITS NEATLIEK KĀ MĀCĪTIES:)
Kāpēc
K
tieši RSU? Tāpēc, ka jaunieši gatavojas pamest Latviju, un tieši ar ĀRSTA diplomu kabatā attīstītajās Rietumvalstīs var atrast ļoti labi apmaksātu darbu. Tas nu ir tiesa, ka RSU izglīto labus speciālistus. Ja pēc vēlēšanām varu sagrābs koalīcija SC+Vienotība+ZZS, kā tas tiek šodien prognozēts, tad turpināsies Latvijas ekonomiskā un morālā lejupslīde, un vienīgā izeja jauniešiem būs glābšanās bēgot.
ello
e
Tas tādēļ, ka studenti vairs neuzticas mazajām augstskolām, kas cīnās ar izdzīvošanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas