Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Saeima atbrīvo partiju vadību no pienākuma deklarēt ienākumus

Otrreiz caurlūkojot grozījumus likumā „Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā”, Saeima ceturtdien svītroja 17.jūnijā pieņemto normu, kas uzliek pienākumu politisko partiju vai partiju apvienību valdes priekšsēdētājiem un valdes locekļiem Valsts ieņēmumu dienestā deklarēt savus ienākumus.

Tādējādi, piemēram, Tautas partijas līderim Andrim Šķēlem un viņa dzīvesbiedrei Kristiānai Lībanei-Šķēlei šis likums neuzliek pienākumu deklarēt ienākumus.

Iemesls, kāpēc nācās otrreiz skatīt likuma grozījumus, bija Valsts prezidenta Valda Zatlera iebildumi un Ministru prezidenta Valda Dombrovska (JL) atzinums, ka tiesību normas par partiju un partiju apvienību amatpersonu pienākumu iesniegt mantiskā stāvokļa deklarāciju ir iekļaujamas Politisko partiju likumā, informē Saeimas Preses dienests.

Likumā nemainīts atstāts iepriekš pieņemtais regulējums, ka valsts amatpersonām ienākumu deklarācijā turpmāk būs jānorāda tikai tā informācija, kas nav pieejama citās informācijas sistēmās, un nodokļu administrācijai pārējās nepieciešamās ziņas būs jāiegūst no citiem valsts reģistriem.

Grozījumi arī paredz, ka Valsts ieņēmumu dienesta elektroniskās deklarēšanās sistēmā būs jānodrošina amatpersonai pieeja valsts informācijas sistēmās esošajai informācijai. Amatpersonai šī informācija būs jāpārbauda, nepieciešamības gadījumā jāprecizē un to patiesums jāapliecina ar savu parakstu. To, kuras informācijas sistēmas amatpersonām būs pieejamas, noteiks Ministru kabinets.

Līdzšinējais regulējums noteica, ka valsts amatpersonām, aizpildot ienākumu deklarāciju, jāsniedz ziņas, kas jau atrodas dažādos reģistros un pieejamas arī VID. Tādējādi, sniedzot informāciju atkārtoti, deklarāciju aizpildītāji pārrakstīšanās vai kļūdainas informācijas norādīšanas gadījumos tika sodīti par datu neatbilstību VID datu bāzēs esošajai informācijai, norāda grozījumu autori. Deklarēšanas vienkāršošana ļaus arī ekonomēt VID finanšu un administratīvos resursus, kas tika tērēti atkārtotai datu apkopošanai deklarācijās.

Grozījumi likumā „Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” stāsies spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas