Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Saeima neļauj veikt kratīšanu Šlesera dzīvesvietā

Saeimas deputāti ceturtdien sasauktajā ārkārtas sēdē neatbalstīja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) lūgumu ļaut veikt kratīšanu Aināra Šlesera (PLL) dzīvesvietā.

Par nobalsoja 35 deputāti, pret bija septiņi tautas kalpi, bet 37 parlamentārieši balsojumā atturējās.

Par balsoja visi 29 klātesošie Vienotības deputāti, kā arī seši Visu Latvijai-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK deputāti. Pret bija PLL deputāti Imants Jānis Bekešs, Andris Bērziņš, Māris Kučinskis, Andris Šķēle un Edgars Zalāns, kā arī ZZS deputāti Iveta Grigule un Vitauts Staņa. Atturējās visi klātesošie 26 Saskaņas centra deputāti, desmit ZZS deputāti un viens PLL deputāts (Guntis Ulmanis). Balsojumā nepiedalījās četri parlamentārieši - ZZS pārstāvji Dana Reizniece-Ozola, Laimis Šāvējs un Didzis Zemmers, kā arī A.Šlesers.

Savā uzrunā A.Šlesers apgalvoja, ka KNAB vēstulē minētie fakti neatbilst patiesībai: "Tās lietas, par ko šeit [vēstulē] tiek runāts, daudz kas tiek lielā mērā iezīmēts varbūtības formā, kas patiesība neatbilst būtībai un reālai situācijai."

"Konkrētajā pārmetumā ir teikts, ka Aināram Šleseram pieder virkne uzņēmumu Rīgas ostā. Es šodien jums skaidri varu pateikt, liekot roku uz sirds – man nepieder neviens uzņēmums un nekad nav piederējis. Ja šāds apgalvojums ir šajā dokumentā, tad viņš nav patiess," sacīja A.Šlesers.

Viņš arī atspēkoja KNAB minēto, ka deputāts būtu vērsies pie Ventspils mēra Aivara Lemberga pēc Zaļo un zemnieku savienības pārstāvja Rīgas brīvostas valdē Viestura Silenieka atbalsta, lai nodrošinātu partijas biedra Andra Amerika iecelšanu brīvostas valdes vadītāja amatā. "Ir jāapzinās to, ka viens cilvēks nekādu lēmumu nevar pieņemt. Lai pieņemtu lēmumu, ir jābalso vairākumam, vismaz pieciem. Līdz ar to runāt par to, cik vērtīga ir viena balss, šeit nav pamata, jo absolūtais vairākums balsoja [par [Ameriku]," teica A.Šlesers.

A.Šlesers arī uzsvēra to, ka "mēs neesam nekādas naudas saņēmuši, lai reklamētu priekšvēlēšanu aktivitātes no airBaltic".

"Mana pozīcija šodien ir sekojoša - protams, Saeimai ir jāpieņem lēmums, vai kratīšana vajadzīga, vai nav vajadzīga. Es šodien nebalsošu, tas ir jūsu lēmums," sacīja A.Šlesers. "Man nav ko slēpt, lūdzu, lai nāk un krata, bet ir viena lieta, šis dokuments diemžēl neatspoguļo reālo situāciju un es varu pateikt to, kas nepiekrītu tiem faktiem, kas šeit ir minēti. Es paļaujos uz to, ka jūs pieņemsiet pareizu lēmumu," uzrunas nobeigumā sacīja A.Šlesers.

KNAB lūgumu iepriekš noraidīja arī Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija. Par atļaujas došanu balsoja divi komisijas deputāti - Janīna Kursīte (Vienotība) un Raivis Dzintars (VL-TB/LNNK), bet trīs deputāti atturējās - Vitālijs Orlovs (SC), Imants Bekešs (PLL) un Jānis Klaužs (ZZS).

Satversme noteic, ka Saeimas locekli nevar apcietināt, izdarīt pie viņa kratīšanas, ne citādi ierobežot viņa personas brīvību, ja tam nepiekrīt Saeima.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas