Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Saeimas komisija neatbalsta vieglā alkohola reklāmas aizliegumu dienas laikā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
muuks
m
tukša runa par reklāmām,
Terorists
T
Ar šito muļķību JL tikai parāda savu īsto seju.Neko konkrētu piedāvāt nevar,valdībā iet nevēlas ,bet izcelties vajag. Un tad parādās kārtējā muļķība..Aizliegsim reklamēt arī parfimēriju,jo daudzi bēdubrāļi un māsas to lieto dzīves jautrībai un stimulam.
Ērglis
Ē
Tavā vecumā bija citi apstākļi un cita audzināšana. Daudz citādāka.
Dzeja
D
Eh, tagad atkal kā 1983.g., kad Pērkons dārdināja savas dziesmas ar Veidenbauma dzeju. Atmosfēra 2009.g. līdzīga jau pagātnē piedzīvotajam.... Iedzer, brāli! Nodzer prātu - Prāts tik bēdu kaudzes ceļ. Muļķis tikai domas krātu, Gudrais ellē viņas veļ.
Dzeja
D
Iedzer, brāli! Laiki grūti, Dzīves ērkšķi nikni dur. Iedzer, mazāk sāpes jūti, Jaunu dzīvi alus bur.
Sestdienis
S
Es arī atbalstu JL priekšlikumu, no teksta nav saprotams, kādi bijuši tie pretargumenti, izņemot to, ka nav "īstais brīdis". Sāk likties, ka valdošajai koalīcijai ir izdevīga nodzērusies tauta, kuras balsi vēlēšanās varēs nopirkt par pudeli. Turklāt šis ir vēl viens iemesls, kāpēc Saeima atlaižama, jo pat tik pašsaprotami, vienkārši opozīcijas priekšlikumi tiek izbrāķēti.
poohstick
p
es, piemēram, nesaku, ka kādreiz iedzert ir kaut kas ļoti slikts. bet ir runa par ļoti konkrētu vecuma grupu. Nu, tā sauktajā, prime time viņi skatās jau gan. Un tieši tajā laikā arī visvairāk spiež uz tām bundžām. Protams, ka ne jau reklāma vien vainīga, bet nu kāpēc nenoņemt vienu no ntajiem faktoriem, ja to var izdarīt. Katrā ziņā tīņu degradācijas pakāpe Latvijā ir augsta. Un esmu saskāries ar Rīgas centra labvēlīgajām skolām. Bail pat iedomāties kā varētu būt citur. bet īstenībā ko var gribēt, ja viena no valsts basketbola pršķiku radītajām ikonām ir cilvēks ar vispārzināmām problēmām.
Liene
L
muļķības! tā reklāma neko nemaina, tikpat labi tad varētu pie alkoholu stendiem lielveikalos nolikt cilvēku, kurš tur laiž tikai tos, kam ir pāri 18 gadiem. kas gribēs, tas tiks pie tā dzeramā, un reklāma te neko nemainīs. kāre rodas no sabiedrības, no tā, ko dara vienaudži, vecāki utt. kad man bija tas vecums, tad tādas reklāmas mani neietekmēja, ja nu vienīgi patika cēsu alus devīze - vieglai dzīvei. bet tas mani nerosināja dzert tieši šo alu.
Ērglis
Ē
Ui, kas par blēņām. Tieši jaunieši visvieglāk paraujās uz šīm reklāmām TV un tāpēc arī spēj sameklēt sekojošās bundžiņas, pēc kuras iedzeršanas "es būšu seksīgs kā tas džeks, kas vismaz ar trim meitenēm gumzdās". Ne velti paši reklāmnieki izrēc šitos principus Iļguciema "Kvasa" reklāmā (kas starp citu ir super dzēriens). Un tieši viņi ir lielākā TV skatitāju auditorija. Ko tu domā ko sīcis dara no skolas mājā pārnācis? Mācās? Hehehehe. Get a life man.
Ērglis
Ē
Neko. Būs vien televīzijai un klubam jāpievalda sava naudas kāre. Spēles jau rādīs - nekur neliksies. F1 ari izdzīvoja pēc ES tabakas reklāmu aizlieguma. Joprojām elpo un lielākā daļa posmu notiek ES.
Zekunde
Z
Mēs runājam par dažādām lietām. Es nesaku, ka dzert ir labi. Es saku, ka bezjēdzīgi un stulbi ir domāt, ka aizliegums TV un Radio tos mēslus reklamēt kaut par procentu samazinās dzeršanu. Es aicinu NEMULDĒT PA TUKŠO. Turklāt jaunieši taču samērā maz skatās šos kanālus, viņi vairāk vazājas apkārt pa lielveikaliem un skaistās bundžiņas saredz tur. Ir tomēr citi veidi, kā šo sērgu mazināt, ja vispār kādam tas ir pa spēkam.
Rolis
R
A ko darisim, piemeram, ar sporta spelu paraidem, kur alus ir sponsors un redzams sacensibu noformejuma - laidisim miglinu? :)
Ērglis
Ē
"Komisijas locekļiem uzklausot gan Atkarības profilakses centra, gan mediju, reklāmas un arī pārtikas ražotāju pārstāvjus, deputāti secināja, ka argumenti pret šāda reklāmas ierobežojuma ieviešanu ir visai spēcīgi. Pieturoties un vairākkārt atgādinot, ka izprot šīs iniciatīvas sabiedrisko nozīmi, tomēr vairāki tautas kalpi - tostarp arī opozīcijas pārstāvji - sliecās piekrist, ka patlaban nav piemērots brīdis šāda lēmuma pieņemšanai." Šeit fui žurnālistu lauciņā? Kādi ir tie deputātu "spēcīgie" argumenti pret šāda reklāmas ierobežojuma ieviešanu? Ak negribās lai uz pārtijiem vairs neaicina? Te arī redzams, ka ar vārdiem politiķi sludina tīrību, šķīstību, utt. utjpr. ģimenes vērtības, bet realitātē nav spējīgi pat pastāvēt pa lietām, kas tiešām būtu atbalstāmas. Farss.
poohstick
p
Starp citu, vīna reklāma gan nav tik kaitīga, jo tai ir cita mērķauditorija. Pie mums jau praktiski tādas arī nav. Tiek spiests uz DLightiem, fizziem, sidriem un visiem citiem "alkopopšiem". Un tāda ir visbīstamākā. Atceros, ka biju Anglijā laikā, kad šie draņķi sāka kļūt populāri. Un tur šo konkrēto produktu rekāmai uzlika pamatīgus grožus.
Ērglis
Ē
Šis ir viens no retajiem aizliegumiem, par kuru esmu ar visām rokām par. Jaunieši, tīņi, pat 12 - 13 gadīgi jau ir iekārdināti pirkt visādus fizus, sidrus, koktēļus. Tas nekas, ka alkahols. Jaunietis agrāk sāks, agrāk āķis lūpā, utt. Tas IR pretīgi. Un tas būtu jāaizliedz. Un reklāma uz tiem sīčiem nostrādā efektīvi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas