Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Saeimas priekšsēdētājas amatā ievēlēta Ināra Mūrniece; zināms viss prezidija sastāvs

12.Saeimas deputāti otrdien par Solvitas Āboltiņas (Vienotība) pēcteci Saeimas priekšsēdētājas amatā ievēlēja Ināru Mūrnieci (nacionālā apvienība Visu Latvijai!/TB-LNNK), kura bija vienīgā kandidāte uz šo amatu.

Par viņas kandidatūru nobalsoja 68 deputāti, bet pret - 30.

Savukārt par Saeimas priekšsēdētājas biedriem ievēlēti Inese Lībiņa-Egnere (Vienotība) un Gundars Daudze (Zaļo un zemnieku savienība). Savukārt Saeimas sekretāra amatā ievēlēts Andrejs Klementjevs (Saskaņa), bet Saeimas sekretāra biedra amatā - Gunārs Kūtris (No sirds Latvijai).

Neilgi pēc ievēlēšanas Mūrniece žurnālistiem kā galvenās prioritātes savā darbā nosauca sekmīgi aizvadītu Latvijas prezidēšanu Eiropas Savienības padomē 2015.gada pirmajā pusgadā, sabiedrības uzticības vairošanu Saeimai kopumā, kā arī jaunas struktūrvienības - Saeimas analītiskā dienesta izveidi. Tā uzdevums būtu izvērtēt Saeimā pieņemto likumu redakciju veiksmīgumu. Tādējādi būtu iespējams veidot kvalitatīvāku likumu pieņemšanas procesu, klāstīja jaunievēlētā Saeimas priekšsēdētāja.

Pirmajās minūtēs pēc Mūrnieces ievēlēšanas Saeimas sēžu zālē bija vērojama visai liela kņada, jo deputāti sēžu zālē staigāja un sarunājās.

Pirms balsošanas opozīcijā esošās No sirds Latvijai frakcijas deputāti gan vēlējās iztaujāt Mūrnieci par viņas redzējumu darbam Saeimas spīkera amatā, taču tas netika akceptēts.

Iepriekš koalīcijas veidošanas sarunās izskanēja arī variants, ka Saeimas spīkera amatu varētu uzņemties Gundars Daudze (Zaļo un zemnieku savienība), kurš šajā amatā jau bijis 9.Saeimas laikā. Tomēr, vienojoties par ministru portfeļu sadalījumu partiju pārziņā, tika nolemts, ka valsts otrās amatpersonas amats tiks deleģēts Nacionālajai apvienībai.

Papildināta 3.rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas