Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Sākta pārbaude par VARAM rīkoto novadu reformas informatīvās kampaņas iepirkumu

Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) sācis resorisko pārbaudi saistībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) īstenoto administratīvi teritoriālās reformas informatīvās kampaņas iepirkumu, aģentūrai LETA apstiprināja IUB vadītāja Dace Gaile.

Viņa piebilda, ka pagaidām šajā jautājumā nav sākta pārkāpuma lieta.

Publisko izdevumu komisija novembra sākumā bija vērsusies ar iesniegumu IUB, lūdzot izvērtēt publiskā iepirkuma procedūras atbilstību normatīvajiem aktiem.

Kā paziņojumā medijiem šodien apgalvoja komisijas vadītājs Kaspars Ģirģens (KPV LV), atbildes vēstulē IUB esot informējis, ka ir "uzsācis administratīvā pārkāpuma lietvedību par VARAM atbildīgo personu pārkāpumiem, iegādājoties vairākus ārpakalpojumus administratīvi teritoriālās reformas informatīvās kampaņas īstenošanai".

Viņš atgādināja, ka Saeimas atbildīgā komisija ar iesniegumu vērsusies arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB).

Ģirģens jau iepriekš pauda bažas un aicināja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Juri Pūci (AP) skaidrot, cik lietderīga un pamatota ir valsts budžeta līdzekļu ieguldīšana plašajā reklāmas kampaņā par administratīvi teritoriālo reformu, kurās redzams un dzirdams ir tikai ministrs.

"Šis izvēlētais informatīvās kampaņas stils pēc savas stilistikas raisa plašas diskusijas par ētikas principu neievērošanu, kas ir pietiekams pamats, lai Saeimas komisija izvērtētu īstenotās kampaņas atbilstību mērķiem un valsts uzticēto līdzekļu izmantošanas pamatotību," pauda komisijas vadītājs.

Politiķis pavēstīja, ka komisija vērtēs, vai reklāmas medijos ir pamatotas un sabiedrības interesēs. "Pagaidām tas, ko redzam un dzirdam, vairāk rada priekšstatu par viena politiķa priekšvēlēšanu laikam līdzīgu kampaņu," uzskata Ģirģens.

Viņš vērsa uzmanību, ka Pūcem jau iepriekš lūgts skaidrot divu pētījumu par administratīvi teritoriālo reformu iepirkumu procedūras atbilstību normatīvajiem aktiem, jo pretendenti esot izvēlēti bez konkursa rīkošanas.

Kā vēstīts, VARAM pārstāvji aģentūrai LETA iepriekš atzina, ka publiskajā vidē gan politiskās, gan nevalstiskās organizācijas paudušas bažas par to, ka reklāmās dzirdams un redzams tieši ministrs Pūce, kā rezultātā daļa to traktē kā politisko reklāmu, tomēr ministrija ir citās domās.

"Jāuzsver, ka šī ir sabiedrības informēšanas kampaņa, nevis reklāma. Ministrija to īsteno ar mērķi vērst sabiedrības uzmanību uz pašvaldību reformu un iesaistīt iedzīvotājus tās norisē, ko nodrošina zvanu centra darbība. Reforma ir ministra virzīta prioritāte, par ko ministrs uzņēmies atbildību, tai skaitā gan par tās īstenošanu, gan izskaidrošanu sabiedrībai," pauda VARAM. 

Taujāti, kādēļ tieši ministrs ir redzams reklāmās, nevis, piemēram, kāds no ierēdņiem, VARAM pamato, ka no šī gada maija līdz augustam tieši ministrs devās uz katru tikšanos ar pašvaldību deputātiem konsultāciju procesā, un pašlaik ministrs turpina arī reģionālās vizītes, tiekoties ar iedzīvotājiem.

VARAM piebilda, ka sabiedrības informēšanas pasākumiem un komunikācijai par administratīvi teritoriālās reformas norisi šogad kopumā paredzēti 220 000 eiro. Šajos izdevumos ietilpst finansējums zvanu centra darbības nodrošināšanai, iedzīvotāju līdzdalības nodrošināšanai reģionālajās diskusijās, kā arī informatīvā kampaņa medijos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas