Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Sasniegti jauni 15. novembra siltuma rekordi Latvijā

Pirmdien pulksten 14 gaisa temperatūra Rīgā sasniegusi +12,3 grādus, līdz ar to par 0,4 grādiem pārspējot 1978. gadā sasniegto 15. novembra siltuma rekordu, kas bija +11,9 grādi, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra Prognožu nodaļas vadītājs Andris Vīksna, piebilstot, ka daudzviet valstī ir pārsniegti šīs dienas maksimālās gaisa temperatūras rekordi.

"Patlaban apkopota informācija no 13 Meteoroloģisko novērojumu stacijām. Uzspīdot saulei, daudzviet valstī ir pārsniegti šīs dienas maksimālās gaisa temperatūras rekordi, piemēram, Jelgavā pirmdien pulksten 14 fiksēti +13,2 grādi, bet iepriekšējais 15. novembra fiksētais siltuma rekords bija +11,5 grādi," stāsta A. Vīksna.

Ne tikai Rīgā un Jelgavā pārspēts 15. novembra fiksētais siltuma rekords, bet arī citviet Latvijā, piemēram, Daugavpilī pirmdien pulksten 14 bija + 11.2° (iepriekšējais fiksētais 15. novembra siltuma rekords bija +10.3°), Rēzeknē - +10.3° (+10.0°), Rūjienā - +11.0° (+10.9°), Stendē - +11.6° (+10.9°), Zīlānos - +11.0° (+10.4°), Zosēnos - +10.0° (+9.9°), Mērsragā - +12.7° (+11.9°), Skultē - +11.6° (+10.4°), Priekuļos - +10.7° (+10.4°), Gulbenē - +10.9° (+10.4°), Dobelē - +12.5° (+11.2°).

Informācija no pārējām Meteoroloģisko novērojumu stacijām vēl tiekot apkopota.

Tomēr jau pēcpusdienas stundās no rietumiem Latvijai pāri virzās tā sauktā aukstā atmosfēras fronte, kas nozīmē, ka siltās gaisa masas mūsu teritoriju pametīs.

Otrdien, pateicoties anticiklonam virs Skandināvijas, nokrišņi nav gaidāmi, tomēr arī temperatūra vairs nepārsniegs +4 līdz +8°. Turpmākajās naktīs, līdz no dienvidiem Latviju sasniegs jauna nokrišņu zona, naktīs vietām pat nedaudz piesals.

Bet minētā nokrišņu zona Latviju sasniegs trešdienas pēcpusdienā un lēnām virzīsies uz ziemeļiem – tā nedēļas vidū nesīs ne vien lietu, bet iespējams arī slapjš sniegs, jo sevišķi nakts stundās. Pūtīs arī stiprs un brāzmains austrumu puses vējš. Lietains laiks saglabāsies līdz pat nedēļas izskaņai, vien sestdien dienā tas varētu īslaicīgi uzlaboties.

Nedēļas otrajā pusē naktīs sals nav gaidāms, piektdien dienā gaisa temperatūra vēl var sasniegs +6 līdz +10
°, bet brīvdienās tā jau pakāpeniski sāks pazemināties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas