Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

SC lūdz tiesībsargam izvērtēt VL!/TB-LNNK iniciatīvu

Politiskās apvienības Saskaņas centrs 10.Saeimas frakcijas deputāti vērsušies pie tiesībsarga Jura Jansona, lūdzot izvērtēt frakcijas Visu Latvijai!/ TB/LNNK (VL!TB/LNNK) sagatavotos Administratīvo pārkāpumu kodeksa grozījumus, kuros paredzēts palielināt sodu par valsts valodas nelietošanu pietiekamā apjomā, veicot profesionālos un amata pienākumus.

_VL!/ TB/LNNK_ deputātu frakcija ierosina paaugstināt soda maksimālo apjomu no 50 latiem līdz 250 latiem, par atkārtotu pārkāpumu - no 250 līdz 500 latiem. Pašlaik par šo pārkāpumu paredzēts sods no 25 līdz 100 latiem.“Uzskatām, ka grozījumu autori neizvērtē soda samērīgumu ne kontekstā ar valsts un sabiedrības interesēm radītiem draudiem, ne kontekstā ar citu pārkāpumu soda apmēru. Šajā gadījumā soda palielināšana norāda vienīgi uz represīvu metožu nostiprināšanu, aizsargājot valsts valodu, un tas negatīvi ietekmēs sabiedrības integrācijas politiku,” savā paziņojumā presei norāda SC pārstāvji.SC ir pārliecināts, ka_ VL!/ TB/LNNK _apzināti veicina Latvijas sabiedrības sašķeltību, šādi cenšoties iegūt politiskas dividendes. “Mēs vēršamies pie jaunievēlētā tiesībsarga Jura Jansons ar lūgumu izvērtēt _VL!/ TB/LNN_K iniciatīvu no soda piemērošanas samērīguma viedokļa. Mēs atgādinām, ka tiesībsarga galvenais uzdevums ir aizsargāt cilvēktiesības, neatkarīgi no nacionalitātes,” norāda frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Valērijs Agešins.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas