Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

SC pieļauj prezidenta vēlēšanu otro kārtu

Saskaņas centrs (SC) pieļauj, ka Valsts prezidenta ievēlēšanai būs nepieciešamas divas kārtas, jo prezidentu neizdosies ievēlēt pirmajā balsošanas kārtā, liecina deputāta Andreja Klementjeva (SC) teiktais žurnālistiem pirmdien.

„Mēs nevirzīsim uz pirmo kārtu,” uz jautājumu, vai SC varētu virzīt savu kandidātu Valsts prezidenta amatam, atbildēja Klementjevs.

Pēc viņa vārdiem, līdzšinējo Valsts prezidentu Valdi Zatleru, kurš paziņojis par gatavību ieņemt šo amatu arī uz otro pilnvaru termiņu, SC atbalstīs tikai gadījumā, ja redzēs perspektīvu kļūt par varas partiju.

„Atbalstīsim tikai tad, ja redzēsim perspektīvu ieiet valdībā,” atzina Klementjevs.

Vienotības Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis aģentūrai BNS pauda viedokli, ka SC nelaidīs garām iespēju virzīt savu kandidātu Valsts prezidenta amatam, tādējādi vairojot savu tēlu vēlētāju acīs. Tomēr viņš neuzskata, ka tas būtu bīstami koalīcijai. „Tam nevajadzētu būt bīstami,” sacīja Zaķis.

Jau ziņots, ka Vienotība un Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) pirmdien vienojās aprīlī organizēt Saeimas frakciju deputātu kopīgu sēdi, uz kuru aicinās Valdi Zatleru. Vienotība Zatleram ir paudusi atbalstu, bet ZZS Saeimas frakcijā ir deputāti, kas viņu pagaidām neatbalsta. ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis gan uzsvēra, ka mēģinās šos deputātus pārliecināt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas