Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

SC: Valdība plāno ieņēmumus, bet nemazina izdevumus

Valdība lielāko daļu 2011. gada budžeta līdzekļu ietaupījumu plāno panākt, palielinot ieņēmumus, nevis samazinot izdevumus, apgalvo apvienības "Saskaņas centrs" Saeimas frakcijas deputāti.Paziņojumā frakcijas deputāti apgalvo, ka iepazīstoties ar valdības izstrādātajiem 2011.gada budžeta konsolidācijas pasākumiem, viņi secinājuši, ka lielāko daļu budžeta līdzekļu ietaupījuma valdība plāno panākt nevis uz izdevumu daļas samazināšanas rēķina, bet gan ar ieņēmumu daļas palielināšanu: "Tas ir tieši pretēji tam, ko priekšvēlēšanu cīņā solīja esošais valdības galva: budžeta konsolidāciju par divām trešdaļām panākt uz taupības rēķina, un tikai vienu trešdaļu uz nodokļu pieauguma rēķina.

”SC Saeimas frakcija uzsver, ka automātiska 88,8 miljonu latu izdevumu samazināšana valsts pārvaldei nenozīmē administratīvo izdevumu samazināšanu šajā jomā. Te ietilpst arī daudzi valsts pasūtījumi privātajam sektoram, kas, zaudējot šos līdzekļus, vēl vairāk bremzēs uzņēmējdarbību.“Pievienotās vērtības nodokļa paaugstināšana elektroenerģijai no 10% uz 22% jāvērtē kā straujš nodokļu palielinājums, kas neizbēgami palielinās Latvijas preču un pakalpojumu cenas un vienlaikus mazinās to konkurētspēju. Tajā pat laikā nav pat mēģināts ieviest progresīvo iedzīvotāju ienākumu nodokli, kas dotu papildus ienākumus,” uzskata SC deputāti.SC uzskata, ka PVN nodokļa diferencēta palielināšana ir tas pats, kas ienākumu nodokļu sloga pārnešana uz iedzīvotājiem. “Ja Finanšu ministrs saka, ka 2011.g.pats svarīgākais būs reformas, kas patiess valstī nepieciešamas, tad no Valdības konsolidēto pasākumu plāna neizriet, kādas reformas tiks veiktas, izņemot jau pieminēto nodokļu palielināšanu un neargumentētu izdevumu daļas samazināšanu valsts institūcijām. Nekas nav teikts par atbalstu mazam un vidējam biznesam, par konkurētspējas palielināšanas pasākumiem,” uzskata SC frakcijas deputāti.Nākamā gada valsts budžetā kopējā konsolidējamā summa veidos 290,666 miljonus latu. Tostarp ieņēmumus iecerēts palielināt par 156,956 miljoniem latu, izdevumus samazināt par 88,81 miljonu latu, bet vēl 44,9 miljonus latu plānots iegūt, nākamgad nepalielinot iemaksas otrajā pensiju līmenī un saglabājot tās 2% apmērā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas