Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

SCP: budžetā jāparedz nauda nelabvēlīgiem ST spriedumiem pensiju un pabalstu lietās

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Vuarzazi
V
Satversmes 109. pants "Ikvienam ir tiesības uz sociālo nodrošinājumu vecuma, darbnespējas, bezdarba un citos likumā noteiktajos gadījumos."
Ērglis
Ē
Atdot no kā? :)
niks
n
arī maniem vecākiem nolaupījāt pensijas!!! domāju, būs TAISNĪGS spriedums un nolaupītās pensijas būs jāatdod!!! tā būtu tikai godīgi! kā lai tic šādai valdībai?
rudā kaķe
r
Ja visi sāks tiesāties, ar laiku būs spiesti atdot. Atgādinu, ka SCP solīja arī sūdzēt ST par pensiju indeksācijas atcelšanu. Kas darīts???
dzeris - TasPac
d
Nu jā, un tu ko, gribēji, lai pret vienkāršu kvaukšķi izturas , kā pret kādu ierēdni, vai biezo? Šeit ir Latvija...
Juris
J
No baumām zinu, ka Kūtris bija izsaukts uz konsultācijām valdībā pirms pensiju likuma pieņemšanas. Valsts pensijas ar atpakalejošu datumu neatmaksās. Pēc ST sprieduma decembrī vai janvārī likumu ticams atcels, bet Valsts būs ieguvusi ("godīgi" nopelnījusi) ieturēto daļu. LATVIJAI nav svar''igāka mērķa, kā patiesi TIESISKAS valsts uzcelšana!!!!
TasPac
T
Tā jau itkā ir, ka "pensija ir tas, ko cilvēks visā mūžā ir nopelnījis, pabalsts ir tikai pabalsts, ja valsts nevar atļauties tos maksāt, var nemaksāt vispār". Tikai ar to konkrēto pabalsta veidu tā nelāgi sanāca, ka tas bija tā sauktais "laikā novirzītais(atliktais)" pabalsts un daudzi plānojot ģimenes budžetus ar to tomēr bija rēķinājušies. Ja cienījamie deputāti būtu pieņēmuši likuma labojumus, ka tie stājas spēkā, piemēram, 12 mēnešus pēc to izsludināšanas dienas, tad nebūtu arī nekādu lielo protestu. Šajā pašā kontekstā dīvaini liekas dažu politikāņu argumentācija, ka lūk nevarot tā uzreiz ieviest progresīvo nodokli, kapitāla pieauguma nodokli, u.c., jo cilvēki taču ir kaut ko plānojuši un rēķinājušies ar kaut ko.... :) Lai miers virs zemes un cilvēkiem laps prāts.
Kapteinis Āķis
K
Kas vēl nebūs! SCP nupat tikai sadraudzējās ar JL, bet atkal jau viss vecajās sliedēs un sprunguļu mešana spieķos turpinās!
nnn2
n
interesanti SCP tagad ir laulībā ar JL un PS ,kuri uzskata savādāk pa to visu,kas viņiem visiem trim tad ir kopīgs,smieklīgi,vēl viens pierādījums,ka tā apvienība ir tik cilvēku apvešanai ap stūri,letiņi un vēlētāji neesiet tik viegli apvedami ap stūri
vituu
v
hi hi. Kam labvēlīgs, kam nelabvēlīgs spriedums. no virsraksta var noprast, ka nelabvēlīgs valdībai, bet labvēlīgs pensionāriem...
zvirbulēns
z
Tas tiesa, ST visu to Godmaņa, Dombrovska padarīšanu atzīs par nelikumīgu.
dzeris
d
Piekrītu Ērglim, pensija ir tas, ko cilvēks visā mūžā ir nopelnījis, pabalsts ir tikai pabalsts, ja valsts nevar atļauties tos maksāt, var nemaksāt vispār. Pabalstus saņem jauni, pensijas - veci un, pārsvarā, slimi cilvēki, to vispār nevar salīdzināt.
nnn2
n
kā citplanētietis un lāčuks liks tā būs valstī,citiem mutes ciet
alias
a
Nu, ieturēto pensiju izmaksām būtu jāparedz gan. Protams, ja vien Satversmes tiesa jau nav sarunāta.
Ērglis
Ē
Par pensijām piekrītu, par bērnu pabalstiem - nē. Un tam pa virsu jautājums - kur šim mērķim ņemt naudu?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas