Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Segliņš sadarbību ar JL vērtē kā labu, tomēr norāda uz "ārstējamu niķi"

Tautas partijas (TP) priekšsēdētājs Mareks Segliņš norāda, ka valdībā sadarbība ar "Jauno laiku" (JL) ir laba un arī jaunā premjera vadības stils demokrātisks, tomēr parādījies arī pirmais "niķis", uz kuru jau koalīcijas sanāksmē pirmdien TP vērsīs uzmanību un turpmāk nepieļaus.

Segliņš intervijā norādīja, ka acīmredzot JL ir izdarījis secinājumus no savām iepriekšējo gadu kļūdām, kad partijai nācās pamest valdošo koalīciju un ilgstoši ar viņiem neviens nevēlējās sadarboties.

"Šobrīd ar "Jauno laiku" sadarbība ir laba. Jāsaka, ka "Jaunais laiks" acīmredzot kaut kādā ziņā ir izdarījis secinājums no savas iepriekšējās valdīšanas un nokļūšanas opozīcijā, jo es redzu, ka viņi - vismaz pašreiz - nav tik bramanīgi, tik lecīgi, tik šausmīgi iedomīgi, kādi viņi bija 2002., 2003.gadā. Tie ir tie paši cilvēki, bet tomēr viņi ir mainījušies," Segliņš atzina, paužot arī cerību, "ka tā šobrīd nav tikai poza". "Es ceru, ka viņi ir izdarījuši secinājumus, kur bija viņu kļūdas tajā laikā un kāpēc pēc tam neviens ar viņiem negribēja strādāt kopā," politiķis bija noskaņots cerīgi.

Tomēr TP līderis arī atzina - nupat parādījušās arī dažas kļūdas, ko jaunais premjers pieļauj, bet ko Tautas partija neļaušot padarīt par ieradumu.

"Nu, ir dažas kļūdiņas, ko, manuprāt, Dombrovska kungs pieļauj, bet mēs vērsīsim uz šīm kļūdiņām uzmanību nākošajā sadarbības padomē, mēs aicināsim Dombrovska kungu tomēr ļoti cieši turēties pie tā, kas ir rakstīts sadarbības līgumā.. Un tur ir tāda vienošanās par to, ka nevar valdības sēdē pēkšņi parādīties jautājumi, ja tie nav pieteikti vismaz dienu iepriekš. Saprotiet, lemt par miljoniem, ja jautājums darba kārtībā parādās, piemēram, valdības sēde jau iet, četros pēkšņi parādās datorā jautājums par daudziem desmitiem miljonu. Vienreiz tas tā var notikt, bet tā nevar būt prakse," Segliņš uzsvēra, norādot, ka šādā gadījumā ministriem nav laika iepazīties un izvērtēt konkrēto jautājumu un līdz ar to pieņemt arī uz argumentiem balstītu lēmumu.

"Tā tās lietas neies, un to mēs ļoti cieši taisāmies pirmdien Dombrovska kungam piekodināt," TP līderis norādīja, vēl piebilstot - ja šādi gadījumi atkārtosies viņa pārstāvētas partijas ministri tos vienkārši "bloķēs nost".

"Pēdējā valdības sēdē šāds niķis parādījās. Tas ir niķis, kurš tiks ārstēts," politiķis vēl piemetināja.

Savukārt citādi pret JL pārstāvja vadības stilu Ministru kabinetā, Segliņam iebildumu neesot. "Tā Dombrovska kunga vadības stils, kā viņš vada valdības sēdes, mani apmierina - vadības stils ir demokrātisks. Viņš ir racionālāks, sausāks, mehāniskāks, ziniet, nav nekādas vajadzības, ka valdības vadītājs izplūst kaut kādā garā pašanalīzē vai ieslīgst detaļās. Dombrovska kungs, teiksim tā - ja cilvēks ir ļoti sauss, mehānisks, lakonisks, tas var neizraisīt [īpašas simpātijas, jo] mums labāk patīk, ja cilvēks pasmaida, pajokojās vai kā, bet no valdības sēdes vadīšanas, tas ir labāk. Nu, nav vajadzīgs monologs 15 minūšu garumā par kaut kādu detaļu, labāk mehāniski vadīt sēdi. Un viņš, manuprāt, vada veiksmīgi," Segliņš dalījās vērtējumā, piebilstot, ka personīgi gan Dombrovski pazīst ļoti maz, taču, cik ar viņu bijušas sarunas kā ar premjeru, viņam iebildumu neesot.

Turpretī, lūgts novērtēt sadarbību ar JL "tēvu" Einaru Repši, TP līderis pēc garas pauzes vien atzina, ka viņiem tādas tik pat kā vēl neesot bijis.

"Mums var teikt, ka nav bijusi sadarbība, tik cik valdības sēdēs. Es pie Repšes kunga neesmu bijis, viņš nav bijis pie manis nekādās darīšanās, tik, cik valdības sēdēs," politiķa komentārs bija īss. Tomēr arī kopumā par JL pārstāvjiem, viņam viedoklis esot uzlabojies.

"Man šķiet, ka "Jaunā laika" cilvēki ir mainījušies, un es ļoti ceru, ka mums ir iespējams strādāt kopā. Mums nav kaut kādas domas, kā viņus tur apšmaukt vai jūlijā jau gāzt valdību," Segliņš vēl uzsvēra, noraidot baumas par iespējamiem "dunčiem mugurās" vai "nažiem kabatās". "Šai valdībai jānostrādā līdz Saeimas beigām, nevaram taču mēs mainīt valdību ik pēc četriem mēnešiem!" viņš vēl piebilda.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas