Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Silenieks skeptisks par Grigules iespējām tikt atjaunotai Zaļās partijas biedru rindās

Latvijas Zaļās partijas (LZP) līdzpriekšsēdētājs Viesturs Silenieks ir skeptisks par Saeimas deputātes Ivetas Grigules (ZZS) iespējām tikt atjaunotai partijas biedru rindās.

Kā ziņots, LZP valde pagājušajā nedēļā nolēma Griguli izslēgt no partijas par pārkāpumiem finanšu jomā un partijas programmai neatbilstoša publiskā viedokļa paušanu.

Silenieks gan atzina, ka teorētiski cerības vienmēr pastāv, jo viņai ir tiesības pārsūdzēt valdes lēmumu partijas domē, kas gan vēl nav ticis darīts. Tomēr, dzirdot partijas biedru pārmetumus Grigulei un izteiktās replikas, esot jūtams, ka LZP biedriem nav vēlmes viņu redzēt savā vidū.

Silenieks arī norādīja, ka tagad Grigulei nebūs tiesību startēt ārkārtas Saeimas vēlēšanās kā LZP pārstāvei. Neesot gan izslēgts, ka viņa varētu tomēr tikt iekļauta Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) sarakstā, ja Griguli uzņems kāda cita šīs apvienības partija, piemēram, Latvijai un Ventspilij.

Grigule iepriekš pauda pārsteigumu par izslēgšanu no partijas, solīja noskaidrot patiesos iemeslus un cīnīties par savu atjaunošanu LZP.

Kā izslēgšanas iemesli tiek minēti Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) sods par nelikumībām 10.Saeimas priekšvēlēšanu kampaņā, kā dēļ LZP un Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) tiekot liegts valsts finansējums nākamās priekšvēlēšanu kampaņas izdevumu segšanai - 95 015 lati, kā arī LZP statūtu pārkāpums, paužot viedokli par LZP valdes lēmumiem, vēl pirms valdes sēde ir notikusi, turklāt lēmums pēc valdes sēdes ir bijis atšķirīgs no Grigules iepriekš paustā.

Viņa izslēgta arī saistībā ar publiska viedokļa paušanu, kas ir pretrunā ar LZP programmu, kā arī tāpēc, ka viņas Saeimas balsojums pret KNAB kratīšanu deputāta Aināra Šlesera (PLL) dzīvesvietā Jūrmalā un Rīgā cēlis neslavu LZP visas valsts mērogā un tā dēļ Valsts prezidents Valdis Zatlers 28.maijā ierosinājis Saeimas atlaišanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas