Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Škapara un Pulka tikšana pie amatiem sadusmo Vienotības biedrus

Vienotības biedru Olafa Pulka un Ērika Škapara kļūšana no ostas par dzelzceļa speciālistiem, nonākot labi atalgotos amatos Latvijas dzelzceļā un Pasažieru vilcienā, izraisījusi izbrīnu un sašutumu vairākos partijas ierindas biedros, vēsta LTV Panorāma.

"Vienotībā konsolidēja trīs partijas zem karoga, ka esam par godīgu valsti. Pašlaik man liekas, ka mūsu vadības sauklis ir "aizstāvēsim mūsu draugus". Bēdīgi," notikušais asi nosodīts partijas iekšējā e-sarakstē, kas kļuvusi pieejama Latvijas Televīzijai.

"Valdības deklarācijas sadaļu "Valsts pārvalde" jau sen esam pārsvītrojuši ar treknu svītru. Kronis visam bija Satiksmes ministrijas valsts sekretāra izvēlēšana. Šī nu jau ir sistemātiska problēma, kas prasa sistemātisku risinājumu. Iespējams, jautājums jāskata domes sēdē, prasot no partijas vadības rīcību, kā nepieļaut šādu situāciju vēlreiz."

"Apsveicu Jūs ar mūsu partijas biedru Škapara un Pulka jaunajiem amatiem. Pirmajam pat lielāka alga kā premjeram. Pēc viņa patriekšanas no Rīgas brīvostas un uzdzīvošanas Kazahijas apmeklējuma laikā savā naivumā cerēju, ka partijas valde viņu patrieks arī no partijas. Tomēr pārāk "vērtīgs" kadrs. Mani tomēr interesē, kurš partijas vadībā nosaka kadru politiku un acīmredzami nodara ļaunumu partijas tēlam. Atcerēsimies kaut auklēšanos un neizlēmību ar Repši un Jaunupu, Zaķa auto iegādi, Zaķa un Smiltēna saslēgšanos ar Saskaņas Centru pret gāzes tirgus liberalizāciju. Vai partijas valde cer, ka ierindas biedri ar visu to klusējot samierināsies? Vienotību mēs dibinājām, lai izbeigtu ar šķēlismu, baķkismu, repšismu, un nepieļausim to atgriešanos," pausts citā e-pasta vēstulē.

Vēl kāds partijas biedrs norāda, ka ar šādiem ziņu jaunumiem partija aizies pa "skuju taku".

Partijas vadība gan uzskata, ka minētajos amatos pieņemti zinoši cilvēki. Premjers Valdis Dombrovskis notikušajā nesaskata neko sliktu.

"Es uzskatu, ka šis jautājums primāri uzdodams konkrēto valsts kapitālsabiedrību vadītājiem, jo, kā mēs zinām, šīs personas nav pieņemtas darbā vadošos amatos. Paši kapitālsabiedrību vadītāji uzsver, ka gan Škapara, gan Pulka kunga profesionālā kompetence atbilst tam darbam, kurā viņi ir piesaistīti," norāda V.Dombrovskis.

Augstās domās par sevi ir arī jaunais PV valdes priekšsēdētāja konsultants O.Pulks, Latvijas Televīzijai norādot, ka viņu interesē darbs rīdzinieku labā, un amatam viņu uzrunājis uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Artis Birkmanis.

"Tas nav politisks amats. Tā nav ne valde, ne padome, kurā ieceļ vai ievēl. Tas ir darba līgums par konsultanta pienākumu veikšanu, un tikai mana darbība un tas, vai šie uzdevumi tiks sasniegti, pierādīs, kuram ir bijusi taisnība. Cerēsim, ka Rīgai, rīdziniekiem un Pasažieru vilcienam veiksies arvien labāk," norādījis Pulks.

Neoficiāla informācija, kuru LTV apstiprināja vairāki avoti ministrijā, liecina, ka rūpes par partijas biedru iekārtošanu amatos kārtojis Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis.

Zaķis no komentāriem Latvijas Televīzijai atteicās.

Jau vēstīts, ka Rīgas domes deputāts, Vienotības biedrs Olafs Pulks neredz nekā nosodāma viņa kļūšanā par Pasažieru vilciena konsultantu. Lai arī izraudzīts amatam bez konkursa, pārrunas esot bijušas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas