Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Šķēle ar Krievijas vēstnieku runā par politisko situāciju Latvijā

Tautas partijas (TP) līderis Andris Šķēle piektdien ar Krievijas vēstnieku Aleksandru Vešņakovu runāja par politisko situāciju valstī, tostarp par gaidāmo Saeimas vēlēšanu iespējamo rezultātu ietekmi uz abu valstu attiecībām. To žurnālistiem pēc tikšanās ar vēstnieku pastāstīja Šķēle.

Viņš pauda viedokli, ka pēdējie gadi abu valstu attiecībās bijuši nozīmīgi ceļā uz vairākiem starpvalstu līgumiem, kurus varētu šogad noslēgt.

TP apņemas strādāt pie šīs sadarbības stiprināšanas un līgumu īstenošanas dzīvē, īpaši, ieguldījumu aizsardzības jomā.

"Šogad varētu noslēgt vairākus sadarbības līgumus gan kultūras jomā, gan saistībā ar investīcijām un nodokļu politiku," sacīja ekspremjers, un šā gada nozīmības apliecinājumiem Latvijas un Krievijas sadarbībā pievienojās arī Vešņakovs. Šķēle paskaidroja, ka TP īpaši būtisks liekas investīciju aizsardzības līgums, par kura atsevišķiem punktiem Latvija un Krievija līdz šim vēl nebija varējušas vienoties, taču šajā sarunā viņš guvis apliecinājumu, ka esot jauni priekšlikumi, kā sadarbību šajā jomā noregulēt.

Vēstnieks uz iztaujāšanu par šādas tikšanās mērķiem un motivāciju sarunai ar vienu no Latvijas ietekmīgākajiem politiskajiem spēkiem gan atzina, ka uzskata to par normālu praksi savā darbā. Viņš apliecināja, ka regulāri tiekas ar dažādām Latvijas amatpersonām, tostarp arī pirms pāris dienām - ar Zaļo un zemnieku savienības frakcijas vadību.

Politiķis apliecināja, ka tikšanās ar vēstnieku bijusi abpusēja iniciatīva un ar Vešņakovu viņš jau iepriekš bijis pazīstams. Pēc sarunas TP līderis arī atzina, ka ar kaimiņvalsts vēstnieku "runājuši vienā valodā".

Uz aģentūras BNS jautājumu par politiskiem jautājumiem šajā sarunā Šķēle norādīja, ka kaimiņvalsts vēstnieks tiešām interesējies par vienas no koalīcijas partijām redzējumu uz politiskajiem procesiem.

"Ieskicēju, ka vēlēšanu rezultāti būs svarīgi gan Latvijai kopumā, gan attiecībās ar Krieviju," piebilda TP līderis.

Šķēle arī atgādināja, ka šajā nedēļā jau ticies ar ASV vēstnieci Džūditu Gārberi, tādējādi vērsdams uzmanību, ka "Latvijai ir, ko runāt ar šīm lielajām valstīm".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas