Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Slakteris: sarunās ar starptautiskajiem donoriem budžeta deficīts tiks pārskatīts

Sarunās ar starptautiskajiem aizdevējiem Latvijas budžeta deficīts tiks pārskatīts, norāda finanšu ministrs Atis Slakteris (TP). Viņš skaidro, ka otrdien, 10.martā, vēlu vakarā Eiropas Savienības (ES) Ekonomikas un finanšu jautājumu ministru padomes ietvaros notika Ziemeļvalstu un Baltijas valstu finanšu ministru sanāksme, kurā panākta attiecīga vienošanās.

Finanšu ministrija informē, ka dienas kārtībā aktuālākais jautājums bija Latvijas ekonomikas izaugsmes atjaunošanas perspektīvas, līdz ar to sarunā piedalījās ES ekonomisko un monetāro lietu komisārs Hoakins Almunija, tāpat īpaši uz sanāksmi bija ieradušies arī Starptautiskā Valūtas fonda vadības pārstāvji.  

Rezumējot secinājumus pēc diskusijas, A.Slakteris norāda: izskaidrojot skaudro makroekonomisko situāciju Latvijā, ar sarunas dalībniekiem izdevās panākt vienošanos par atbalsta turpinājumu un budžeta deficīta apjoma pārskatīšanu, nepaliekot pie 5,3%. Lai gan patlaban valsts budžetā šogad paredzēts deficīts 4,7% apmērā no iekšzemes kopprodukta, 5,3% ir iekļauti Latvijas konverģences programmā jeb makroekonomiskajās un budžeta prognozēs, ko otrdien izskatīja ES finanšu ministri. Patlaban topošā valdība vēlas budžeta deficītu palielināt līdz 7%. ES ministri savukārt uzskata, ka Latvijai jāpieliek vairāk pūļu, lai noturētu savu budžetu deficītu iepriekš noteiktajās robežās.

A.Slakteris aicina apzināties, ka turpmākās sarunas būs sarežģītas un sarunvedējiem padziļināti ar faktiem un skaitļiem uzskatāmi būs jāargumentē Latvijai nepieciešamais.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Dombrovskis: sarunas par budžeta deficīta palielināšanu turpinās

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas