Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Šlesers nezina, kas draudējis Lapsam, bet zina, kas viņam maksā

_Par labu Latviju _premjera kandidāts Ainārs Šlesers nezina, kas draudējis žurnālistam Lato Lapsam. Es nezinu, kas viņam draud, Šlesers teica intervijā aģentūrai BNS, lūgts komentēt Lapsas paziņojumu, ka viņa ģimenei esot draudēts. Vēl Šlesers piebilda, ka, viņaprāt, Lapsas "pasākums ir izgāzies". Viņš esot bija domājis iznīcināt Šleseru un tā tālāk, un tagad vajag kaut kādā veidā sev pievērst uzmanību, uzskata politiķis.

"Tad, kad viņš ar lielu pompu paziņoja, ka gatavo grāmatu par kompromatu, viņš bija algotnis. Viņam maksā, un es zinu, kas viņam maksā," pavēstīja Rīgas vicemērs, taču atteicās konkretizēt, kurš tad ir šis maksātājs, jo negribot veltīt pārāk daudz uzmanības "nelietim" Lapsam. Tā vietā viņš sīki pievērsās savas smagās bērnības atmiņām, taču vienlaikus uzsvēra, ka nemaz negribot, lai cilvēki viņu žēlotu.

Ventspils mērs Aivars Lembergs ir pilnīgi pārliecināts, ka «visi šie Lapsas izgājieni ir kārtējā viņa pašreklāmas kampaņas sastāvdaļa». Šādu secinājumu par L.Lapsas paziņojumu pamest valsti pēc saņemtajiem draudiem māsas ģimenei viņš izdara, vērojot L.Lapsas aktivitātes ilgākā laika periodā.

Tās atkārtojoties un esot viegli prognozējamas, atbildot uz Diena.lv jautājumu, vai viņš varētu būt tas, no kura bīstas L.Lapsa, raksta A.Lembergs. «Vispirms ir realizētais pasūtītāja produkts, pēc tam seko autora paziņojums par draudiem.»

Pārliecību, ka arī šis ir pašreklāmas kārtējais projekts, pēc A.Lemberga domām, apliecina arī Drošības policijas atzītais - «ne tā ieteikusi Lapsam slēgt viņa pašradītās interneta mājas lapas, ne arī pamest Latviju».

A.Lembergs arī Diena.lv norāda, ka šī «nav pirmā grāmata par mani un mugurkauls man ir pietiekami stingrs, lai es stoiciskā mierā uztvertu ne vienu vien pret sevi vērstu aktivitāti. Uztveru to kā politiskās cīņas instrumentu».

Tā kā A.Lembergam ar «Lapsas reklāmas projektu nav nekāda sakara», viņam nav arī nepieciešamības ar L.Lapsu sazināties.

"Absolūti nē" - atbild PLL un ZZS par žurnālista Lato Lapsas ietekmēšanu

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece devusi rīkojumu Drošības policijai (DP) sniegt visu iespējamo informāciju par draudu izteikšanu žurnālistam Lato Lapsam. Taču DP 10. septembrī saņemto žurnālista iesniegumu pēc piekritības šodien nodevusi izskatīšanai Valsts policijā.

DP ir informējusi, ka pats L.Lapsa pieņēmis lēmumu slēgt viņa izveidotās mājaslapas minhauzens.info, slesers.lv un rokasgramata.com, kurās bija publicēti materiāli no izdotajām L.Lapsas un Irēnas Saatčianes grāmatām par Aināru Šleseru un Aivaru Lembergu, un to nav ieteikusi darīt policija.

Tiesībsargājošās iestādes arī neapstiprina, ka ieteikušas žurnālistam pamest Latviju, kā to televīzijā stāstīja L.Lapsa. Viņš pats savā iesniegumā policijai norādījis, ka grasās to darīt, to apstiprināja iekšlietu ministre.

Diena.lv pagaidām nav izdevies sazināties ar pašu L.Lapsu, jo viņam telefons ir izslēgts. 

“Absolūti nē”, uz jautājumu, vai jums ir kāda saistība ar žurnālistam izteiktajiem draudiem atbild Par labu Latviju preses sekretārs Edgars Vaikulis. Neviens no PLL nav zvanījis L.Lapsam, viņš apgalvo. Pēc E.Vaikuļa vārdiem, apvienībā nav pārrunāta šī situācija. “Mēs šobrīd koncentrējamies tikai uz priekšvēlēšanu kampaņu, kurā dominē konkurence par labāko piedāvājumu.”

Atgādinām, ka A.Šlesers dienu pirms L.Lapsas grāmatas iznākšanas par PLL premjera kandidātu, sarīkoja preses konferenci, kurā stāstīja par savu smago bērnību. Viņš izvilka kabataslakatu un slaucīja acis. “Mēs vērsām uzmanību, ka tas bija nekorekts solis,” šo reakciju komentēja E. Vaikulis.

“Nē, mums nav nekāda sakara ar to,” saka ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis. Neviens no ZZS neesot zvanījis žurnālistam.

“Priekš mums tā ir neinteresanta tēma,” A.Brigmanis komentēja rokasgramata.com saturu. Šie materiāli partiju apvienību nesatraucot, jo tas esot “klasisks  priekšvēlēšanu gājiens”, kādus ZZS piedzīvojusi ne mazums.

Uz jautājumu, kas varējis būt draudēt L.Lapsam, A.Brigmanis atbildēja: “To tikai zina viņš pats.”

(papildināta ar Šlesera viedokli)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas