Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Sniega tīrīšana traģiski beidzas diviem vīriešiem

Aizvadītajās svētku dienās sniega tīrīšana traģiski beidzās diviem vīriešiem – viņu sirds neizturēja un viņi miruši vēl pirms ātrās palīdzības izsaukšanas, portālam Diena.lv ziņoja Neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) dienesta pārstāve Ilze Bukša.NMP dienesta vadītājs Armands Ploriņš uzsver, ka pēdējās dienās pieaugošais ātrās palīdzības mediķu izsaukumu skaits pie pacientiem ar akūtu infarktu un insultu ir saistāms arī ar riska grupas pacientu pārpūlēšanos sniega tīrīšanas darbos, tāpēc aicina iedzīvotājus ļoti nopietni izvērtēt savus spēkus, bet jo īpaši gados vecākus cilvēkus, tāpat arī pacientus, kuriem ir dažādas hroniskas saslimšana un cilvēkus, kuriem veselības dēļ ir jāizvairās no lielas fiziskās slodzes.

NMP dienesta darbinieki iesaka iedzīvotājiem savos pagalmos sniegu tīrīt lēnām un pakāpeniski, nepieļaujot pārslodzi. Ik pa brīdim ir nepieciešamas ilgākas pauzes, lai atpūstos. Mediķi atgādina, ka vienmēr jāņem līdzi arī mobilais tālrunis, lai vajadzības gadījumā varat izsaukt palīdzību.NMP dienesta mediķi atgādina, ka īpaši uzmanīgiem ar sniega tīrīšanu jābūt cilvēkiem, kas sirgst ar sirds un asinsvadu saslimšanām, tajā skaitā arī ar paaugstinātu asinsspiedienu – pārlieku lielā fiziskā slodze var radīt nopietnu pamatslimības saasinājumu vai pat dzīvības apdraudējumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas