Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Spānijā nopratinās Madonā sazāģētās sievietes un viņas māsas iespējamo slepkavu

Divi Valsts policijas (VP) pārstāvji šonedēļ devušies uz Spāniju, lai nopratinātu Madonā sazāģētās sievietes un viņas māsas iespējamo slepkavu, aģentūru BNS informēja VP Preses un sabiedrisko attiecību biroja priekšniece Ieva Rekšņa.

Spānija akceptējusi VP nosūtīto tiesiskās palīdzības lūgumu, tādējādi ļaujot Latvijas izmeklētājiem nopratināt aizdomās turēto vīrieti.

Tomēr vispirms tiesa pret aizturēto vīrieti notikšot Spānijā, un zināms, ka gadījumā, ja viņa vaina tiks pierādīta, viņam varētu piemērot vienu vai pat divus mūža ieslodzījumus. Pēc šāda tiesas sprieduma vīrietis varētu izvēlēties, kurā valstī - Spānijā vai Latvijā - pavadīt mūža ieslodzījumu.

Nav arī precīzi zināms, vai pēc tiesas Spānijā vīrieti vedīs uz Latviju, lai varētu notikt otra tiesa par Madonā atrastās sievietes noslepkavošanu. Šāds gadījums VP pieredzē esot pirmo reizi, sacīja Rekšņa.

Jau vēstīts, ka augusta beigās Madonā kādā nomaļā meža ezerā makšķernieki no ūdens izvilkuši pārzāģētu un sporta somās ieliktu jaunas sievietes līķi. 1984.gadā dzimusī jauniete pērn 16.oktobrī pazudusi Madonas pusē. Sagrieztā sieviete bijusi māsa nesen Spānijā nežēlīgi noslepkavotai latvietei, abu māsu iespējamais slepkava ir aizturēts.

Izmeklēšanas laikā noskaidrojās, ka meitene redzēta kopā ar 1964.gadā dzimušu vīrieti - Latvijas pilsoni, kuru policijai atrast gan neizdevās, jo viņš, visticamāk, bija aizbēdzis uz ārvalstīm. Šis vīrietis kādreiz bija dzīvojis civillaulībā ar pazudušās meitenes 1982.gadā dzimušo māsu, kas mitinājusies Spānijā. Noskaidrots, ka vīrietis savu bijušo dzīvesbiedri terorizējis un izteicis draudus.

Līdz ar to policijai ir pamats uzskatīt, ka Madonā atrasto sievieti nogalinājis viņas nu jau arī nogalinātās māsas bijušais dzīvesbiedrs.

17.augustā Spānijas likumsargi 1982.gadā dzimušo sievieti atrada nežēlīgi noslepkavotu. Uz sievietes ķermeņa ekspertīzē saskaitīti 16 naža dūrieni. Vietējā policija nekavējoties sāka izmeklēšanu un aizdomās par šo noziegumu aizturēja viņas bijušo dzīvesbiedru.

Kamēr vīrietis nav nopratināts un izmeklēšana turpinās, nav zināmi slepkavību iespējamie motīvi. Ja Spānijas un Rīgas policijai izdosies pierādīt vīrieša vainu abās slepkavībās, viņu varētu tiesāt abās valstīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas