Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Sprūdžs darbam Valsts vides dienesta ģenerāldirektora amatā virza Valmieras RVP direktori Ingu Koļegovu

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs darbam Valsts vides dienesta (turpmāk - VVD) ģenerāldirektora amatā virza Valmieras RVP direktori Ingu Koļegovu. Jauno VVD ģenerāldirektori plānots apstiprināt otrdienas, šā gada 7.augusta, Ministru kabineta sēdē.

I.Koļegova jau gandrīz 20 gadus darbojas vides aizsardzības jomā. Karjeru sākusi kā vides valsts inspektore un kopš 1999.gada ieņem Valmieras reģionālās vides pārvaldes direktores amatu. Viņai izdevies arī maksimāli samazināta finansējuma apstākļos nodrošināt kvalitatīvu Valmieras reģionālās struktūrvienības darbību.

„Esmu gandarīts, ka mums izdevies atrast profesionālāko un piemērotāko kandidātu VVD ģenerāldirektora amatam. No jaunā vadītāja sagaidu ne tikai spēju apzināt problēmjautājumus, bet arī piedāvāt konkrētus risinājumus, kā padarīt par vides aizsardzību atbildīgās institūcijas darbību maksimāli efektīvu. Līdz šim VVD darbība nav bijusi apmierinoša,” uzsver ministrs E.Sprūdžs.

Analizējot pretendentu profesionālās zināšanas, par vienu no prioritārajiem aspektiem tika izvirzīta pretendentu spēja apzināt VVD darbības problēmjautājumus un sniegt savu redzējumu par iespējamiem risinājumiem efektīvai VVD darbībai turpmāk.

I.Koļegova uzsver: „Liela daļa no VVD sistēmiski risināmajām problēmām ir izveidojušās vēsturiski - mehāniski apvienojot reģionālās struktūrvienības un nespējot nodrošināt vienotu dienesta izpratni par tā pārraudzībā esošajām funkcijām un uzdevumiem. Vienlaikus neesoša dienesta darbības stratēģija un līdz ar to secīgas darbības plānošanas iztrūkums, ietverot vidēja termiņa rīcības un prioritāro pasākumu un uzdevumu apzināšanu, ir kopumā veicinājis haotisku VVD darbību. VVD struktūrai ir jābūt pakārtotai izvirzītajiem uzdevumiem, nevis otrādi”.  

Par galveno mērķi VVD ģenerāldirektores amatā I.Koļegova izvirzījusi padarīt VVD par sabiedrībā, jo īpaši uzņēmumu vidū, cienītu un novērtētu iestādi, kurā strādā visas sabiedrības kopumā interešu labā un kuras augsti kvalificētie darbinieki lepojas ar paveikto.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas